Huuhkajien Jesse Jorosen Brescia sai kärsiä lauantaina 1-3 -tappion Genoan vieraana Serie A:ssa. Genoalle voitto teki äärimmäisen hyvää, sillä edellisistä seitsemästä pelistään se oli hävinnyt kuusi ja pelannut kerran tasan.

Genoa palkkasi vain paria päivää ennen ottelua uudeksi valmentajakseen 37-vuotiaan Thiago Mottan. Brasilialais-italialainen keskikenttäpelaaja lopetti pelaajauransa kauden 2017-2018 päätteeksi ja aloitti saman tien työt viimeisen seuransa PSG:n alle 19-vuotiaiden joukkueen valmentajana. Kun Genoa otti Thiago Mottaan yhteyttä, sai hän ensimmäisen valmennuspestinsä aikuisten tasolla – samassa seurassa, jota hän edusti myös pelaajana kaudella 2008-2009.

Thiago Mottan debyyttiottelu Serie A -valmentajana ei olisi voinut juurikaan paremmin mennä. Brescia johti ottelua avausjakson jälkeen, mutta toisella puoliajalla kaikki Mottan kolme kentällä vaihtamaa pelaajaa onnistuivat maalinteossa. Kyseessä oli ihkaensimmäinen kerta koko Serie A:n historiassa, kun yhden joukkueen kaikki kolme vaihtomiestä maalasivat.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3 - For the first time in Serie A history, a team have scored with all their three subs on players. Magic.

#GenoaBrescia #SerieA

SPORF

@Sporf
👤 Thiago Motta's 1st match as @GenoaCFC manager:

❌ 34' @BresciaOfficial take the lead.
🔁 46' Agudelo subbed on.
🔁 58' Pandev subbed on.
🔁 65' Kouame subbed on.
⚽ 66' Agudelo makes it 1-1.
⚽ 75' Kouame makes it 2-1.
⚽ 79' Pandev makes it 3-1.

🔥 Managerial masterclass.

Erityisen satumaiselta vaikutti se, että yksi maalintekijöistä oli pohjoismakedonialainen Goran Pandev. Mottaa vain vuoden nuorempi Pandev pelasi uuden valmentajansa kanssa yhdessä Internazionalessa kausina 2009-2012. Kaksikko oli voittamassa sensaatiomaisesti Mestarien liigaa keväällä 2010. Tällä kaudella Pandev on pelannut Genoassa vain hajaminuutteja, ja maali oli 36-vuotiaalle konkarille kauden ensimmäinen.

Tancredi Palmeri

@tancredipalmeri
New Genoa manager Thiago Motta plays Pandev as a sub and he pays him back by scoring a screamer lob.

Both of them played together in Inter’s Champions Final in 2010.

Friendship.

Sunnuntaina Serie A -historiaa teki viime kaudellakin riemastuttanut Atalanta, joka rökitti Udinesea tylysti maalein 7-1. Voitto sivusi Atalantan pääsarjahistorian suurinta voittoa vuodelta 1952. Atalantan maalit syntyivät yhteen putkeen, sillä Udinese johti peliä 1-0.

Atalanta on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan yhdeksässä ottelussa nyt 28 maalia. Se on kahdeksan maalia enemmän kuin toiseksi tehokkain joukkue Inter, ja 12 maalia enemmän kuin sarjakärki Juventus. Lukema on myös Serie A:n uusi ennätys kolmen pisteen säännön aikakaudella. Koskaan aiemmin ei yksikään joukkue ollut tehnyt yhdeksässä ensimmäisessä ottelussaan peräti 28 maalia, eli yli kolmea per peli.

OptaPaolo

@OptaPaolo
7-1 - #Atalanta have equalled the biggest win in their Serie A history: 7-1 against Triestina in June 1952. Overwhelming.

#AtalantaUdinese #SerieA

OptaPaolo

@OptaPaolo
28 - #Atalanta have scored 28 goals in Serie A this season: record in the three points for a win era - the last side to have scored more at this stage of the competition was AC Milan in the 1992/93 campaign (29 goals) Army.

#AtalantaUdinese #SerieA

Atalantan tehokkuus oli hämmästyttävää sikälikin, että joukkueen viime kauden ykköspyssy, kolumbialainen Duvan Zapata joutui lokakuun maaottelutauolla tulleen vamman takia useiksi viikoiksi telakalle. Zapata teki viime kaudella Serie A:ssa 23 maalia ja tämän kauden ensimmäisissä seitsemässä pelissä kuusi.

Zapatan poissaollessa roolia on ottanut tämän maanmies Luis Muriel. Murielilla maaleja on nyt koossa kahdeksan, joista kolme syntyi Udinesen verkkoon.

OptaPaolo

@OptaPaolo
8 - Luis #Muriel is the second Atalanta's player to have scored at least eight goals after the first nine Serie A seasonal games played by his team, after Karl Aage Hansen (nine goals) in the 1949/50 campaign. Killer.

#AtalantaUdinese #SerieA