Honka vei pronssin maalieron turvin ja pääsee eurolopputurnauksen finaaliin – näin Suomen futissyksy jatkuu

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan päätöskierros pelattiin lauantaina. KuPS varmisti Suomen mestaruuden kaatamalla FC Interin Turussa 2-0.

Mestaruuden lisäksi pelattavaa riitti päätöskierroksella myös esimerkiksi pronssimitaleista eli kolmannesta sijasta. Ennen lauantaita FC Honka ja Ilves olivat tasapisteissä, mutta Honka oli kissapaitoja edellä maalieron turvin.

Espoolaisjoukkue pitikin kolmospaikkansa myös viimeisen pelin jälkeen. Honka kaatoi IFK Mariehamnin kotonaan selvin 3-0-lukemin ja juhlii sen myötä pronssia. Ilves kaatoi puolestaan kotonaan HJK:n 2-1, mutta Suomen cupin kesällä voittaneet tamperelaiset joutuvat tyytymään nelossijaan. Cupin voiton myötä Ilves pelaa kuitenkin ensi vuonna Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Mestaruussarjassa viidenneksi sijoittui viime kauden mestari HJK, kuudenneksi IFK Mariehamn.

Haastajasarjan voittoon ylsi sarjanousija Helsingin IFK, joka kukisti RoPSin lauantaina Telia 5G-areenalla 2-0. Kolme pistettä stadilaisia vähemmän keräsi SJK:n kanssa maalittoman tasapelin päätöskierroksella pelannut FC Lahti.

Putoamisensa jo varmistanut VPS päätti kauden voittoon kukistamalla Pohjanmaan derbyssä KPV:n 3-2. KPV:n kausi jatkuu Veikkausliigakarsinnassa Ykkösessä toiseksi tulevaa TPS:aa vastaan. Karsinnan ensimmäinen osaottelu pelataan 24.10. ja toinen 27.10.

Uuden sarjajärjestelmän myötä Veikkausliigan kausi jatkuu vielä eurolopputurnauksella. Jaossa on vielä yksi paikka Eurooppa-liigan karsintoihin. Siitä paikasta taistelee vielä viisi joukkuetta: FC Honka, HJK, IFK Mariehamn, HIFK ja FC Lahti.

Kolmanneksi tullut Honka saa suoran paikan eurolopputurnauksen finaaliin. Ensimmäiset yksiosaiset pudotuspeliparit ovat HIFK-IFK Mariehamn ja HJK-FC Lahti. Parien voittajat kohtaavat keskenään yksiosaisessa pudotuspelissä, jonka jälkeen tuon ottelun voittaja kohtaa Hongan kaksiosaisessa finaalissa.

Eurolopputurnauksen avauskierroksen ottelut IFK Mariehamn-HIFK ja HJK-FC Lahti pelataan keskiviikkona 23.10. klo 18.30. Näiden pelien voittajien välinen ottelu on luvassa 27.10.

Eurofinaalin pelipäivät ovat 30.10. ja 3.11.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.