KuPS:n pelaajat todistivat Saksassa todellista cup-romantiikkaa: Yli 30 000 divariseuran kannattajaa matkusti 200 kilometriä nähdäkseen trillerin – näin upealta se näytti

© Kuva: Getty Images

Jos jossakin jalkapallo-ottelussa riitti tunnelmaa alkuviikosta, niin Hertha Berlinin ja Dynamo Dresdenin välisessä Saksan cupin ottelussa keskiviikkona.

Vierastukea Dresden sai yllin kyllin cupin toisen kierroksen kamppailussa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Berliiniin matkusti yli 30 000 Dynamon kannattajaa. Fanien sitoutuneisuudesta kertoo paljon sekin, että matkaa Herthan stadionille Dresdenistä on noin 200 kilometrin verran.

Ei ollut kaukana, että ottelu olisi ollut jopa loppuunmyyty. BBC:n mukaan paikalla oli noin 70 000 katsojaa. Berliinin olympiastadionille mahtuu 74 475 henkeä.

Dresdenin faneilla riitti mainetta fanaattisuudestaan jo ennen keskiviikon ottelua. Kakkosbundesliigassa eli Saksan toisella sarjatasolla pelaavan seuran kotipelien yleisökeskiarvo 32 000-paikkaisella stadionilla on 28 000.

Dresdenin fanit tunnetaan pitkälti myös vahvasta osanotostaan vieraspeleissä. Keskiviikkona vieraiden tukijoukot pitivät jälleen huolen siitä, että maine pysyy vahvana jatkossakin. Soihdut hohtivat katsomossa punaista ja vierasfanien huudot raikuivat kuin kyseessä olisi ollut kotipeli.

Ottelusta muodostui lopulta huima trilleri. Varsinaisen peliajan jälkeen peli oli 2-2-tilanteessa, joka tarkoitti jatkoaikaa. Kun molemmat joukkueet osuivat kerran seuraavan puolen tunnin aikana, mentiin rangaistuspotkukisaan. Sen vei nimiinsä pääsarjaseura Hertha, joka paineli cupin puolivälieriin.

Katsomossa nähtiin myös suomalaisedustusta. Suomen mestaruuden voittaneen Kuopion Palloseuran pelaajat pääsivät todistamaan keskiviikon huipputunnelmallista ottelua kauden päätösreissuillaan.

”Yellow Madness” vallitsi keskiviikkona Berliinissä. Kuva: Getty Images.
Dynamo Dresdenin kannattajat eivät ole turhaan kuuluja fanaattisuudestaan. Kuva: Getty Images.
Kannattajien saapuminen ottelustadionille oli myös aikamoinen näky, kun ihmisiä oli kuin muurahaisia. Kuva: Getty Images.
Berliinin olympiastadionilla nähtiin iso joukko poliiseja vastaamassa tapahtuman turvallisuudesta. Kuva: Getty Images.
Katsomossa riitti punaista hehkua. Kuva: Getty Images.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!