IFK Mariehamn julkisti perjantaina tulevan kauden päävalmentajansa. Ohjat Grönvittissä ottaa 38-vuotias ruotsalaisvalmentaja Lukas Syberyjski.

Viime kaudella Syberyjski luotsasi Superettanissa eli Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa IK Frejtä. Syberyjski on toiminut urallaan myös Hammarbyn U19-joukkueen sekä tukholmalaisjätti AIK:n akatemian valmennuksessa.

Hänen sopimuksensa IFK:n kanssa on kaksivuotinen.

– Olen hyvin tyytyväinen siitä, että Lukas on uusi päävalmentajamme. Hän on nuori, moderni ja älykäs valmentaja. Pidämme myös hänen johtajuustaidoistaan ja kaikesta, mitkä koskevat ryhmädynamiikkaa, selkeyttä, palautteenantoa sekä yksilöiden että ryhmän kehittämistä, IFK:n seurapomo Peter Mattsson kehaisi seuran sivuilla.

IFK:ta luotsasi viimeiset neljä vuotta Peter Lundberg, joka siirtyy 1.1.2020 alkaen Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmentajaksi. IFK ilmoitti Lundbergin tilanteesta syyskuun alussa.

Ennen päävalmentajapestiään Lundberg toimi IFK:ssa kakkosluotsina. Hän on voittanut IFK:ssa valmentajana niin Suomen mestaruuden kuin Suomen cupinkin.

Syberyjski ottaa ohjat IFK:ssa heti uudenvuodenpäivästä alkaen.