IS: RoPS:n jättävä valmentaja siirtymässä Suomen mestaruuden voittaneen KuPS:n valmennustiimiin – ehdolla myös päävalmentajaksi

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana päättyneellä veikkausliigakaudella toiminut Pasi Tuutti on liittymässä Suomen mestaruuden lauantaina Turussa voittaneen Kuopion Palloseuran ensi kauden valmennusryhmään, kertoo Ilta-Sanomat.

KuPS kerää uutta valmennustiimiä ensi kaudeksi. Seuran päävalmentajana viimeiset kolme kautta toiminut Jani Honkavaara siirtyy Seinäjoelle SJK:n päävalmentajaksi.

IS:n tietojen mukaan Tuutin, 40, kanssa on sovittu Kuopiossa valmennuspestistä, mutta pestin tarkka sisältö on vielä epävarma. Lähtökohtaisesti Tuutin on tarkoitus toimia apuvalmentajana.

KuPS on Tuutille tuttu paikka. Hän on syntynyt Kuopiossa ja on seuran oma kasvatti. Urallaan hän pelasi keltapaidassa vuodet 1998-2001 ja 2004.

KuPS etsii päävalmentajaksi ulkomaalaista luotsia. KuPS:n uusi urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom kertoi asiasta viikonloppuna ISTV:lle.

Tuutti, joka nousi RoPS:n päävalmentajaksi kesken kauden Toni Koskelan siirryttyä HJK:hon, on KuPS:ssa ehdokas myös uudeksi päävalmentajaksi, jos ulkomaalaisluotsin palkkaus ei onnistu. Savolaisseurassa uskotaan valmennusasioiden kuitenkin ratkeavan noin viikossa.