Kaikkien aikojen erikoisin protesti? Joukkue oli lähes viisi minuuttia pelaamatta – vastustaja teki kaksi ilmaista maalia

© Kuva: Getty Images

Meksikon pääsarjassa pelaavan Veracruzin pelaajat järjestivät perjantaina näyttävän protestin maksamattomien palkkojensa vuoksi.

Veracruzin pelaajat seisoivat paikallaan ensimmäisen neljän minuutin ja 20 sekuntin ajan ottelussa Tigresiä vastaan. Tigres oli protestissa mukana ensimmäisen minuutin ajan, mutta aloitti pelaamisen, kun Veracruzin maalivahti Sebastián Jurado potkaisi pelivälineen pois ja antoi pallon ilmaiseksi Tigresille.

Eduardo Vargas latasi pallon verkkoon 1,5 minuutin kohdalla ja André-Pierre Gignac iski toisen pari minuuttia myöhemmin. Jurado ei liikahtanut kummassakaan maalissa.

Veracruzin pelaajat aloittivat pelaamisen toisen maalin jälkeen, mutta Vargas iski jo kahdeksannella minuutilla toisen osumansa. Colin Kazim-Richards kavensi toisella puoliajalla loppulukemiksi 3-1.

Meksikon jalkapalloliitto ja maan pääsarja uhkasivat Veracruzia liigasta pudottamisella, jos joukkue ei pelaa Tigresiä vastaan.

Protestista oli sovittu joukkueiden välillä etukäteen, mutta Veracruzilla ja Tigresillä oli erimielisyyksiä siitä, kuinka pitkään sen sovittiin jatkuvan. Tigresin kapteeni Guido Pizarro sanoi ottelun jälkeen, että joukkueet olivat sopineet yhteisestä minuutin protestista, mutta Veracruzin Angel Reynan mukaan puhe oli kolmesta minuutista. Veracruzin pelaajat taputtivat sarkastisesti Tigresille, kun joukkueet poistuivat kentältä.

Osa Veracruzin pelaajista ei ole saanut palkkaa puoleen vuoteen. Pelaajien mukaan joukkueella ei ole aina ollut edes perustarvikkeita, kuten jääpusseja kolhujen ja loukkaantumisten varalta, ja rahapula on vaikuttanut myös seuran naisten edustusjoukkueen sekä junioripelaajien arkeen.

Lähteet: ESPN, Goal


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille