Kreikka on ihana maa! Suomen EM-kisaunelman tiellä enää Liechtenstein

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien hoidettua oman leiviskänsä Turussa erinomaisesti 3-0 -voitolla Armeniasta, jäivät EM-kisajunan matkustajat odottelemaan positiivista tulosta Kreikasta. Kisamahdollisuutensa jo menettänyt Kreikka voisi antaa apuja Suomelle, jos se saisi pisteitä Bosnia-Hertsegovinalta, ainoalta vakavasti otettavalta uhalta Suomen historialliselle EM-kisapaikalle.

Kreikan kotistadion kumisi alakanttiin menneen karsintarupeaman johdosta tyhjyyttään, ja valmennuskin tuntui jo aloittaneen jälleenrakennusprojektin. Kreikan avauskokoonpanossa pelasi nimittäin peräti kuusi pelaajaa, joilla pelattuja A-maaotteluita oli kolme tai vähemmän.

Avausjakso eteni verrattain tasaisissa merkeissä tai Bosnia ja Hertsegovinan lievässä hallinnassa. Kreikan maalivahti Alexandros Paschalakis esitti kuitenkin muutaman hienon torjunnan.

Puolen tunnin kohdalla harvalukuinen kotiyleisö räjähti huutoon, johon yhdyttiin luultavasti myös monessa suomalaisessa kisakatsomossa. Willem II:n 20-vuotias Vangelis Pavlidis löysi vieraiden puolustuksesta aukon ja viimeisteli hienosti A-maajoukkueuransa avausmaalin. Tilanne oli Kreikalle 1-0.

Pian Kreikka oli jopa lisätä johtoaan, mutta vieraiden maalivahti Ibrahim Sehic torjui maalintekoyrityksen. Viisi minuuttia avausmaalin jälkeen verkko soikin toisessa päässä, kun Amer Gojak tasoitti taukonumeroiksi 1-1.

Bosnia ja Hertsegovina oli hävinnyt kaikki kolme karsintojen vieraspeliään, eikä sen peliesitys vakuuttanut alkuunkaan tiistainakaan. Toista puoliaikaa dominoi täydellisesti kotijoukkue Kreikka, joka loi maalipaikkoja jatkuvasti. Koko päätösjakso pelattiin lähes tulkoon yhtä maalia, mutta vain kreikkalaisten huono viimeistely ja maalivahti Sehicin torjunnat pitivät lukemat 1-1:ssä. Sehicille tilastoitiin seitsemän torjuntaa.

87. minuutilla suomalaisten taivas kirkastui entisestään. Kreikka rakensi nopean vastahyökkäyksen, ja bosnialaispuolustaja Adnan Kovacevic räpelsi pallon omaan maaliin. Kreikan johto oli erittäin ansaittu.

Kreikan 2-1 -voitto Bosnia ja Hertsegovinasta merkitsee sitä, että Huuhkajien ero Bosniaan on viisi pistettä, kun lohkossa on kaksi kierrosta pelaamatta. Se siis tarkoittaa, että Suomi voi varmistaa historiallisen kisapaikkansa Helsingissä 15. marraskuuta pelattavassa Liechtenstein-ottelussa. Täysi pistepotti riittäisi Suomelle varmaan kisapaikkaan. Asetelma ei voisi olla yhtään herkullisempi.

Mikäli Liechtenstein jää kaatamatta, ja Bosnia-Hertsegovina tai Armenia voittavat samana päivänä oman ottelunsa, siirtyy ratkaisu päätöskierrokselle. Silloin Suomi kohtaa vieraissa Kreikan.

Illan muissa otteluissa Espanjasta tuli kuudes kisapaikkansa varmistanut maa. Espanjan kisalippu sinetöityi Rodrigon lisäajalla tekemällä tasoitusmaalilla Tukholmassa. Espanja on siten viides maa (muut Saksa, Brasilia, Meksiko ja Etelä-Korea), joka on osallistunut kaikkiin MM-kisoihin ja maanosan mestaruusturnauksiin viimeisten 26 vuoden aikana.

Lohkon toisessa kisapaikassa on vahvasti kiinni Espanjaa säikytellyt Ruotsi, mutta täysin vailla mahdollisuuksia eivät ole myöskään Romania ja Norja.

D-lohkossa Sveitsi otti elintärkeän voiton Irlannista. Sveitsi, Irlanti ja Tanska käyvät ankaraa taistoa kahdesta EM-kisapaikasta.

Tiistain EM-karsintapelien tulokset:

Suomi-Armenia 3-0 (1-0)
Jensen, Pukki 2

Färsaaret-Malta 1-0 (0-0)
Baldvinsson

Gibraltar-Georgia 2-3 (0-2)
Casciaro, Chipolina/Kharaishvili, Kankava, Kvilitaia

Kreikka-Bosnia ja Hertsegovina 2-1 (1-1)
Pavlidis, Kovacevic om./Gojak

Israel-Latvia 3-1 (3-1)
Dabbur 2, Zahavi/Kamess

Liechtenstein-Italia 0-5 (0-1)
Bernardeschi, Belotti 2, Romagnoli, El Shaarawy

Romania-Norja 1-1 (0-0)
Mitrita/Sörloth

Ruotsi-Espanja 1-1(0-0)
Berg/Rodrigo

Sveitsi-Irlanti 2-0 (1-0)
Seferovic, Duffy om.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.