KuPS-kapteeni Petteri Pennanen johdatti kasvattajaseuransa mestariksi: ”Mä oon tehny paljon hommia futiksen eteen, tässä on mulle aika iso palkinto”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran kapteeni Petteri Pennanen toteutti lauantaina pitkäaikaisen unelmansa, kun hän nosti Veikkausliigan mestaruuspokaalin ilmaan Turun Veritas Stadionilla.

KuPS voitti FC Interin 2-0 Ilmari Niskasen ja Reuben Ayarnan maaleilla ja jätti turkulaiset sarjassa toiseksi (lue otteluraportti). Inter olisi tarvinnut mestaruuteen voiton.

Pennanen ei ollut vielä syntynytkään, kun KuPS voitti viimeksi Suomen mestaruuden. Keltapaitojen pitkä odotus kesti lopulta 43 vuotta. Viime kausina hän ei ole tyytynyt vain unelmoimaan liigavoitosta, sillä KuPS on noussut mestariehdokkaiden joukkoon. Nykyään KuPS ajattelee mestaruutta tavoitteena.

– Pienenä KuPS ei ollut mikään iso seura, mutta totta kai aina unelmoi voittamisesta. Se on pienestä asti ollu miun unelma voittaa KuPSin kanssa jotakin suurta. Viimeiset vuodet se on ollu mun tavoite, ja sit sen pääsee vielä toteuttamaan kapteenina, kommentoi Pennanen lauantaina lehdistölle.

– Mä oon tehny paljon hommia futiksen eteen, tässä on mulle aika iso palkinto.

KuPSille olisi riittänyt lauantaina myös tasapeli, mutta se ei ottanut missään vaiheessa jalkaa kaasulta, vaan jatkoi hyökkäämistä myös johtoasemassa.

– Ei miun mielestä muutettu mitään tähän peliin.

– Moni varmasti mietti, että me paskotaan housuun Honka-pelin jälkeen, mutta ei meillä ollut sellaista vaihtoehtoakaan.

– Myö tiedettiin, että meillä on niin vahva ryhmä, että myö tullaan tämä homma hoitamaan sillä omalla tekemisellä. Me ollaan koko kausi oltu Suomen paras joukkue, varsinkin syksyllä oltu ihan ylivoimaisia.

Voit katsoa Pennasen haastattelun kokonaisuudessaan SuomiFutiksen Instagramista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.