Todellinen veikkausliigalegenda Rafael lopetti pelaajauransa tähän kauteen. 41-vuotiaan vahvasti suomalaistuneen brasilialaisen peliuran viimeiseksi peliksi jäi lokakuun alussa pelattu Mikkelin derby.

Viimeiset kolme kautta Rafael pelasi Kakkosta Mikkelin Pallo-Kissoissa, ja sama seura saa nauttia miehen tiedosta ja osaamisesta jatkossakin. Rafael on nimittäin MiPK:n uusi kakkosvalmentaja. Päävalmentajana aloittaa 25-vuotias Tommi Ekmark, toinen seuran entinen pelaaja. Molempien sopimus on vuoden mittainen.

– Ilmoitin seuralle, että haluan taustalle mukaan. Uskon, että pystyn tuomaan muutaman uuden pelaajankin seuraan, Rafael kertoo MiPK:n kotisivuilla.

[readmore from=Rafael]

Rafael pelasi Veikkausliigaa ensi kerran jo kaudella 1997 HJK:ssa. Heti debyyttikaudella plakkariin tuli suomenmestaruus, Liigcupin voitto ja sarjan ensimmäinen maalikuninkuus. Myöhemmin Suomessa tulivat tutuiksi myös FC Jazz, Forssan Jalkapalloklubi ja ennen kaikkea FC Lahti, jota Rafael edusti vuodet 2005-2016.

Lahdessa Rafael voitti toisen maalikuninkuutensa kaudella 2007, eikä kauas jäänyt titteli myöskään kolmannella vuosikymmenellä, sillä kausilla 2013 ja 2014 Rafael jäi maalikuninkuuksista vain yhden maalin päähän. Kaikkiaan Rafael ylitti kymmenen maalin rajapyykin Veikkausliigassa yhdeksällä kaudella. Hän on 136 maalillaan Veikkausliiga-aikakauden toiseksi paras maalintekijä Valeri Popovitsin jälkeen.