Suomalaiset ovat tottuneet näkemään jääkiekkoilijoilta kunnon dollarihymyjä, sillä kaukalossa heiluvat välillä mailat tarpeettoman korkealla. Ei ihme, että hammassuojat ovatkin ajan saatossa yleistyneet.

Jalkapallonurmilla ei heilu komposiitti eikä puu, mutta kolisee sitä joskus futiksessakin. Pallo voi tulla päin tuhatta ja sataa, päät kolahtavat silloin tällöin yhteen ja joskus kalloon napsahtaa kyynärpää. Ja aika ajoin ovat hampaatkin kovilla.

Näin kävi sunnuntaina Hollannin Eredivisiessä, kun pallontavoittelutilanteessa törmäsivät yhteen kaksi kreikkalaispelaajaa, PSV Eindhovenin kokenut Kostas Mitroglou ja AZ Alkmaarin toppari Pantelis Hatzidiakos. Tämän kreikkalaisen tragedian ottavana osapuolena oli 22-vuotias Hatzidiakos, joka menetti rytäkässä pari etuhammastaan. Molemmat miehet kuuluvat myös Kreikan A-maajoukkuerinkiin.

Hatzidiakos otti menetyksen kuitenkin hyvällä huumorilla ja väläytti välittömästi leveää hymyään. Tunnollinen huoltaja pani puolestaan kadonneet legot hyvään talteen muovipussiin, epäilemättä edessä olevaa hammaslääkärikäyntiä varten.

Hatzidiakosin huumoria lienee tilanteessa ylläpitänyt sekin, että vierasjoukkue AZ Alkmaar voitti ottelun murskaavasti 4-0. Samalla se nousi maalieron turvin Eredivisien kakkoseksi, ohittaen juurikin PSV:n. Sarjaa johtaa kuuden pisteen erolla Ajax.

Jos allaoleva video ei näy, sen voi katsoa myös tästä linkistä.

ESPN NL

@ESPNnl
🇬🇷 | Een Griekse tragedie: Konstantinos Mitroglou vs. Pantelis Hatzidiakos.

#psvaz
foxsports.nl/liveblog/20191…