LK: RoPS:lla edessä suursiivous – ”On vain pari pelaajaa, jonka kanssa haluamme tehdä jatkosopimuksen”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippumatsi Real Madrid - Manchester City! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Rovaniemen Palloseura aikoo uudistaa edustusjoukkuettaan tuntuvasti ensi kautta varten.

Kuluva kausi on ollut vaikea RoPS:lle. Viime vuonna joukkue saavutti hopeaa, mutta tällä kaudella se jäi alempaan loppusarjaan ja taistelee parhaillaan liigakarsintojen välttämisestä. Parhaillaan karsijan paikalla on Kokkolan Pallo-Veikot, joka on viisi pistettä rovaniemeläisiä perässä, kun kaksi kierrosta on jäljellä.

RoPS:lla on tällä hetkellä kuusi sopimuspelaajaa ensi kaudelle, joista tuorein on toppari Atte Sihvonen, jonka optio päätettiin käyttää. Muut sopimukselliset pelaajat ovat Juho Hyvärinen, Lucas Lingman, Tommi Jäntti, Sampo Ala ja Matias Tamminen.

RoPS:n toimitus- ja puheenjohtaja Risto Niva kertoi Lapin Kansan haastattelussa, että suuri osa tämän kauden joukkueesta pelaa ensi kaudella jossain muualla.

– Nykyisessä kokoonpanossa on vain pari pelaajaa, jonka kanssa haluamme tehdä jatkosopimuksen.

Myös Antonio Reguerolla, Henrik Ölanderilla ja Niklas Jokelaisella on optio ensi kaudesta, mutta heidän kohdallaan niitä ei ole vielä käytetty. Lapin Kansan mukaan kapteenina toimivan espanjalaisvahti Regueron, 37, kanssa halutaan kuitenkin jatkaa yhteistyötä.

Nivan mukaan myös RoPS:n omalle kasvatille Veka Pyynylle halutaan jatkosopimus. Pyynyn, 19, kausi päättyi jo helmikuussa polvivammaan.

Lisäksi RoPS:lla on Helsingin Jalkapalloklubista kaksi lainapelaajaa, jotka halutaan pitää Napapiirillä. Talvella siirtynyt toppari Kalle Katz on pelannut tällä kaudella Veikkausliigassa 16 ottelua ja kesällä hänen perässään saapunut laitapelaaja Kevin Kouassivi-Benissan on esiintynyt kuudessa sarjapelissä RoPS:n paidassa.

– Haluamme tehdä jatkosopimukset molempien kanssa, mutta se ei ole ihan meidän päätettävissä. He palaavat kauden jälkeen Klubin harjoitusvahvuuteen ja sitten kuunnellaan mitä Toni Koskela (HJK:n päävalmentaja) heidän osaltaan päättää, Niva kertoo.

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on kesken myös päävalmentajan osalta. Nykyinen käskyttäjä Pasi Tuutti nousi päävalmentajaksi Koskelan siirryttyä kesken kauden takaisin HJK:n palvelukseen, ja hän on ilmaissut olevansa halukas jatkamaan.

– Se sopimus on vielä tekemättä. Tämä pyritään ratkaisemaan ensi viikolla alkavan maajoukkuetauon aikana.

RoPS:n sopimustilanne 2. lokakuuta

Sopimuspelaajat: Atte Sihvonen, Juho Hyvärinen, Lucas Lingman, Tommi Jäntti, Sampo Ala, Matias Tamminen. B-junioreilla Tino Korhosella (2021) ja Kirill Bullatilla (2021) myös liigasopimukset.

Optiot ensi kaudesta: Atte Sihvonen (käytetty), Antonio Reguero, Henrik Ölander, Niklas Jokelainen

Sopimus päättyy: Aleksandr Kokko, Taye Taiwo, Sergio Llamas, Agnaldo Moraes, Mohamadou Sissoko, Jagoba Beobide, Tarik Kada, Youness Rahimi, Eetu Muinonen, Santeri Haarala, Jarkko Luiro, Rasmus Degerman, Veka Pyyny, Eerik Kantola

Lainasopimukset päättymässä: Kalle Katz ja Kevin Kouassivi-Benissan


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestarien liigassa huippumatsi Real Madrid - Manchester City! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!