Turun Palloseura ja KPV kohtaavat jälleen kaksiosaisessa liigakarsinnassa. Viime vuonna Ykkösessä toiseksi tullut KPV pudotti turkulaiset dramaattisesti liigasta vierasmaalisäännön turvin. TPS janoaa varmasti revanssia ja haluaa nousta takaisin liigaan kokkolalaisten kustannuksella.

Liigakarsinta alkaa torstaina Turussa klo 18.30. Ottelun Ruudulle selostava Velja Engström avaa kaksintaistelun lähtökohtia ennen ensimmäistä osaottelua.

Velja Engström, kumpi joukkue on sinun papereissasi otteluparin ennakkosuosikki?

– Kyllä KPV on ihan selkeä ennakkosuosikki, jos katsoo nimilistoja, budjetteja ja muita. Onhan sen pakko olla suosikki sillä perusteella. Aika harvoin näissä karsinnoissa on se tilanne, että Ykkösen joukkue lähtisi peliin ennakkosuosikkina. Tällä kaudella asetelma on selkeästi KPV:n eduksi, Engström pohtii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

TPS on pelannut viime ottelut Ykkösessä ilman panoksia. Voiko tämä aiheuttaa heille päänvaivaa?

– Voisi kuvitella, että alussa varsinkin Tepsillä kestää päästä kiinni siihen ”tappamisen meininkiin”, tavallaan panosten vaatimusten tasolle. Aika pitkä aika, kun he ovat pelanneet viimeksi panoksen kanssa. KPV:llakin oli viimeinen peli ilman panosta, mutta he kuitenkin taistelivat pitkään siitä, että pystyisivät säilymään sarjassa jopa suoraan. Heidän se panokseton aika on paljon lyhyempi. Tepsi tiesi käytännössä monta kuukautta, että ei pysty nousemaan suoraan ja että se on karsijana.

– Todennäköisesti se näkyy yksittäisillä pelaajilla. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Aika erikoinen tilanne tuo on ainakin valmennusjohdolle. Tässä mitataan Tommi Pikkaraisen kykyä valmistaa joukkueensa iskukykyiseksi tuollaisen ajanjakson jälkeen.

Minkälaisen kuvan KPV on jättänyt itsestään Veikkausliigassa? ”Ansaitsisiko” se paikkansa liigakartalla myös jatkossa?

– Alkukaudella KPV oli aika sekava. Se kertoo aika paljon joukkueesta, että siellä on ollut kolme eri päävalmentajaa yhden kauden aikana. Toki Kalliokoskella homma oli kiinni valmentajalisenssistä, mutta kuitenkin. Kolme eri päävalmentajaa sekottaa pakkaa aika paljon.

– Alku oli todella sekasortoista ja voittoja ei tullut. Kalliokosken aikana peli meni vähän eteenpäin, mutta peli ei ollut sellaista, millä KPV on nyt tässä haastajasarjan aikana ihastuttanut. Uotinen on saanut hyvin kursssin käännettyä. Samaan hengenvetoon on sanottava, että onhan siellä tehty aika isoja satsauksia myös siirtoikkunan aikana. KPV on vahvistunut paljon. Se keräsi haastajasarjassa HIFK:n jälkeen toiseksi eniten pisteitä. Muutenkin peli on ollut tosi iloista ja joka pelissä on tullut maaleja.

– Varsinkin hyökkäyspeli on ollut kovassa kunnossa. Kyllä noilla esityksillä ansaitsee mielestäni pysyä liigakartalla, mutta tämän liigakarsinnan tulos on oikeasti se ainoa asia, mikä merkitsee. Vanhoja tuloksia ja esityksiä on turha tuijotella. Kaksi seuraavaa peliä ratkaisee, futisääni painottaa.

KPV:n laitapuolustaja Juri Kinnunen kohtaa vanhan rakkaan seuransa. Mitä häneltä voidaan odottaa näissä otteluissa?

– Juri Kinnuselta voidaan odottaa varmaan aika paljonkin. Hän on mies, joka elää kentän puolella isolla tunteella. Rakkauden TPS:aa kohtaan on pystynyt menneiden vuosien aikana havaitsemaan. Se on ollut suurta ja tuskin se on tietyllä tapaa mihinkään kadonnut. Eiköhän hän olisi Tepsissä jatkanut, mikäli joukkue olisi sarjassa pysynyt.

– Ura oli kuitenkin siinä pisteessä, että ei ollut enää mieltä lähteä Ykköseen. Odotan häneltä kyllä näissä otteluissa todella paljon ja seuraan mielenkiinnolla myös sitä reaktiota, joka TPS:n kannattajilta tulee siihen suuntaan. Hän oli hyvin pidetty hahmo fanien keskuudessa ja pelasi seurassa pitkään, joten sieltä voi tulla ihan mitä vaan, selostaja povaa.

TPS ja KPV kohtaavat Turussa torstaina klo 18.30 alkaen.