Ranskan maajoukkueen entinen laitapuolustaja Patrice Evra on kertonut, miten järkyttävällä tavalla hänen aikansa alkoi Manchester Unitedissa.

Evra vaihdettiin kentältä debyytissään vain 45 minuutin jälkeen. Monacosta vuonna 2006 Unitediin siirtynyt Evra joutui astelemaan nöyränä vaihtoon Manchesterin derbyssä Manchester Cityä vastaan. Peliesitys ei siis ollut Evran osalta toivottu.

Evran selityksen mukaan hän oli kipeänä ennen peliä, mutta ei kehdannut kertoa tuolloiselle managerille Sir Alex Fergusonille asiasta.

– Kun pelasin ensimmäistä peliäni Manchester Unitedissa, söin vähän papuja ja pastaa (ennen peliä) ja tunsin oloni todella sairaaksi huoneessani, Evra kertoi Sky Sportsille.

– Olin menossa sanomaan Sir Alex Fergusonille, että en pysty pelaamaan, mutta pelkäsin sitä, koska he olisivat sanoneet, ettei hän ole oikea mies pelaamaan derbyssä.

Vaihtoon jouduttuaan Ferguson sanoi Evralle tylyt sanat.

– Nyt istut, katsot ja opit englantilaista jalkapalloa, Evra kertoi Fergusonin sanoneen hänelle.

– Se oli raskasta aikaa, Evra totesi heti perään.

Tapahtuneen jälkeen myös Evran agentti reagoi tapaukseen.

– Jopa agenttini sanoi, että teimme ison virheen kun allekirjoitin sopimuksen Manchester Unitediin. Mutta olin hyvin vahva henkisesti todistamaan kaikki vääräksi minun suhteeni, koska olen hyvin ylpeä ja tein sen.

Hän toden totta todisti olevansa luottamuksen arvoinen. Evra, nyt 38, pelasi lopulta yli kahdeksan vuoden aikana 278 ottelua Unitedin paidassa ja voitti muun muassa viisi Valioliigan mestaruutta ja Mestarien liigan seuran riveissä.

Unitedin kapteeninakin toiminut Evra siirtyi italialaisjätti Juventukseen vuonna 2014 ja voitti ”Vanhan rouvan” riveissä kaksi Serie A:n mestaruutta. Sen jälkeen hän edusti vielä Marseillea ja West Hamia ennen lopettamistaan.