Mikä oli Keith Armstrongin rooli KuPSin mestarijoukkueessa? Jani Honkavaaralta jättikehut apulaiselleen: ”Keke oli se puuttuva palanen”

© Kuva: Juha Tamminen
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Tuore Veikkausliigan mestarijoukkue Kuopion Palloseura yllätti monet, kun se toukokuussa tiedotti pestanneensa Keith ”Keke” Armstrongin valmennusryhmäänsä Jani Honkavaaran tueksi.

Armstrong, 62, niitti menestystä vuosituhannen vaihteessa Hakan ja Helsingin Jalkapalloklubin peräsimessä. Hänen edellinen valmennustehtävänsä ennen KuPSia oli myös Hakassa, jonka päävalmentajana hän toimi kahtena edellisenä kautena.

KuPSin keskikenttäpelaaja Ville Saxman tiivisti haastattelussamme hyvin, mitä monet seuran pelaajat ja kannattajat varmaankin tuumivat Armstrongin nimityksen yhteydessä.

– Aluksi mietin, että mitähän ”vanhan liiton” koutsi voisi tuoda lisää joukkueeseen.

Saxmanin mukaan konkarivalmentaja oli ”positiivinen lisä” valmennukseen.

– Keke on kuitenkin tuonut perusasioihin lisää laatua, kuten puolustamiseen ja varsinkin erikoistilanteisiin. Hänestä on ollut iso apu meille. Hän on myös vetänyt paljon maalintekotreenejä halukkaille joukkueharjoitusten päätyttyä.

Päävalmentaja Jani Honkavaara kiitti Armstrongia tämän työpanoksesta ja selvensi apulaisensa roolia lauantaina lehdistötilaisuudessa.

– Keke oli se puuttuva palanen. Keke oli se, mitä meillä ei ollut. Mulla ei ollut kakkosvalmentajaa, mulla ei ollut sellaista keskustelukumppania. Mulla oli mun staffi (valmennusryhmä), mutta mulla ei ollut sellaista keskustelukumppania kuin Keke.

– Pakko sanoa, että Kekestä kaikenlaista puhutaan, mutta se, miten hän tuli tohon staffiin, ottaa kaikki huomioon, on sellainen ilopilleri, heittää hervotonta läppää. Tuntuu, että me muut ollaan aika vanhuksia sen läpänheiton rinnalla. Sillä on härskit jutut välillä.

Honkavaaran mukaan Armstrongin tulo joukkueeseen selkeytti työnjakoa.

– Musta tuntui, että meijän tiimi alkoi toimimaan paremmin. Kaikki pystyi keskittymään paremmin. Mä pystyin keskittyy omaan hommaani paremmin, fysiikkavalmentaja pystyi keskittymään omaan hommaansa. Sen se ehdottomasti toi.

– Kekellä on hyvä silmä yksityiskohdille. Se on sen takia voittanut noita mestaruuksia. Sillä on hyvä silmä, sellaisia pieniä juttuja tuo koko ajan pelaajille. Mulle oli myös tärkeetä, että Keke pystyy luomaan oman suhteensa pelaajiin. Kun Keke rupee vetää erikoistilanteita tai jotain omaa harjoitusta, niin ei mua siinä tarvita. Mä katon reunalta ja Keke hoitaa homman ja mä pystyn luottaa siihen.

– Toisaalta mä uskon, että tää meijän valmennustiimi sai myös hänestä parhaat piirteet esiin. Keke näki, miten kovasti me tehdään hommia, niin hänkin halus tehdä kovasti hommia.

Armstrong on tehnyt valmennustöiden ohella pitkään jalkapalloasiantuntijan töitä televisiolähetyksissä. Tälläkin kaudella hänet voi bongata Viasatin studiosta keskustelemassa Englannin Valioliigasta.

– Hänellä on ollut hemmetin raskas syksy, kun on ollut noi Viaplay-hommat ja perhe asuu Tampereella. Me ollaan välillä Keken kanssa menty ihan ristiin rastiin, kun mä oon käynyt himassa ja muuta sellaista, kertoi Honkavaara.

– Äärimmäisen tärkeä palanen, mutta samalla voi sanoa, että kaikki valmennustiimin jäsenet on äärimmäisen tärkeitä. Siinä sen vain näki, kuinka hyvin homma alkoi toimia, kun Keke tuli mukaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!