Mitä ihmettä tapahtui Markku Kanervan lippalakille? – Lukas Hradecky mystisenä: ”Muotipoliisi iski nyt – se on ihan kauheannäköinen”

Suomen A-maajoukkue otti tiistai-iltana Turussa hienon 3-0-voiton Armeniasta EM-karsintojen kannalta elintärkeässä ottelussa. Huuhkajien kapteenina pelannut Lukas Hradecky kertoi ottelun jälkeen, miltä kapteenin vastuu tuntui. Lisäksi Hradecky avasi Markku Kanervan lippalakin mystistä kohtaloa.

Hradecky puki kapteeninnauhan Armenia-peliin, kun Tim Sparv ja Paulus Arajuuri olivat loukkaantumisten takia sivussa. Hradeckylle kapteenius oli suuri kunnia. Entistä makoisampaa siitä teki se, että ottelu pelattiin miehen kotikonnuillaan Turussa.

– Aski täynnä ja oli aika paljon tuttuja ja kavereita katsomossa. Taisin bongata jopa suurimman osan katsomosta. Erityinen kokemus, ja se että sai vielä kapteeninnauhaa kantaa.

– Minua itse asiassa vähän jännitti, miten suoriudun kapteenin tehtävistä siinä alussa, teikkauksesta sun muusta. Hieman palloilin siinä ja meinasin törmätä kameramieheen. Olihan se hieno fiilis, Hradecky kertoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

Hradecky myönsi, ettei koe olevansa mikään luonnollisin kapteeni.

– Yritän johtaa esimerkillä, olla mahdollisimman positiivinen jätkille ja olla sellainen tuki ja turva siellä takana. En näe itseäni niin suurena johtajatyyppinä, mutta ehkä se täältä hiljalleen kuoriutuu, Hradecky avasi.

Kanervan lippalakki sai kyytiä

Kun jännitys tiivistyi Veritas Stadionilla, ilmestyi pian Huuhkajien päävalmentajan, Markku Kanervan, päähän sininen lippalakki. Sateessa kovia kärsinyt lippalakki lähti ottelun jälkeen viimeiselle matkalleen, kun lakki saksittiin moneen osaan.

Hradecky pysyi viilipyttynä, kun häneltä asiasta kysyttiin.

– Se, miksi olemme hyvä joukkue, niin meillä ei ole vasikoita joukkueessa. Siksi en voi kertoa tästä sen enempää, Hradecky nauratti.

Lopulta kuitenkin Hradecky hieman valotti lippalakin tarinaa.

– Se on ihan kauheannäköinen. Muotipoliisi iski nyt. Toivottovasti hän hankkii vaikka pipon tuonne marraskuun peleihin.

Hradecky ei paljastanut, kenen idea oli raadella Kanervan lippalakki käyttökelvottomaan kuntoon. Hradecky ei ainakaan omien sanojensa mukaan ollut teon takana.

– Olin suihkussa, kun kuulin jotain kiroilua. Jopa Rivelinho päästi muutaman pahaisen sanan suustaan. Oli ilmeisesti aika rakas lippis, mutta me olemme toivottavasti taikauskon yläpuolella, että ”Rive” saa sitten uuden hatun. Syyllinen varmaan sitten tunnustautuu jossain kohtaa ja ostaa ”Rivelle” pipon, Hradecky totesi nauraen.

Hradecky lähetti myös terveiset Kreikkaan, jossa Kreikka isännöi parhaillaan Bosnia-Hertsegovinaa.

– Olemme valmiit hoitamaan molemmat pelit, jos tarve vaatii. Olisihan se aika hienoa, jos Kreikka pystyisi edes pisteen nappaamaan. Sitten kotiyleisön edessä, Helsingissä… Jumalauta, hymy vain levenee, Hradecky fiilisteli.

Mikäli Bosnia-Hertsegovina häviää tai pelaa tasan Kreikan kanssa, olisi Suomella mahdollisuus varmistaa EM-kisapaikka voittamalla Liechtenstein kotikentällään ensi marraskuussa.

Juho Hirvonen, Turku
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.