Viime kesänä Ranskassa pidetyt naisten jalkapallon MM-kisat olivat maailmalla suuri menestys. Kenties vajaan kahdeksan vuoden kuluttua kyseistä turnausta voidaan pelata myös Suomessa, sillä ajatusta viriteltiin tiistaina Tukholmassa, meneillään olevassa Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa.

Yhteispohjoismaista MM-lopputurnausta, niin sanottua Visio 2027:ää esittelivät kokouksessa Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan jalkapalloliitot. Neuvoston jäsenet esittivät tämän jälkeen kysymyksiä muun muassa kestävästä kehityksestä, nuorten osallistamisesta turnaukseen ja FIFA:n järjestelyille asettamista ehdoista. Suomen Palloliiton osalta kysymyksiin oli vastaamassa Katri Mattsson.

– Vastaanotto oli positiivinen ja jopa innostunut; Karl-Erik Nilsson ja Göran Havik pitivät hyvän esityksen. Tämä hanke nähtiin neuvostossa hienona mahdollisuutena myös viedä pohjoismaista yhteistyötä uudella tavalla ihan konkreettiselle tasolle, Mattsson totesi Palloliiton kotisivuilla.

– Juttelimme myös Suomen edustajan Joakim Strandin kanssa ja hän lupasi myös ottaa asian omakseen – jalkapalloihmisiä kun on. Kaikkiaan jäi hyvin positiivinen kuva ja sellainen tuntuma, että neuvosto näki tässä paljon hienoja mahdollisuuksia, vaikka toki joitain kysymysmerkkejäkin nousi esille.

Vuoden 2023 MM-kisojen järjestäjämaa tai -maat valitaan ensi vuoden toukokuussa. Hakemuksia on jätetty seitsemän. Eurooppalaisia hakemuksia ei ole rotaatioperiaatteen vuoksi. Vuoden 2027 MM-kisojen hakemiseen ovat alustavan kiinnostuksensa esittäneet pohjoismaiden lisäksi Hollanti, USA ja Chile. MM-kisojen osallistujamaita lisätään seuraavaan, vuoden 2023 MM-turnaukseen kahdella, joten jatkossa kisoissa pelaa 32 maata.