Nyt kuulostaa hyvältä! Sivuston mukaan Huuhkajat menee EM-kisoihin 99,32 prosentin todennäköisyydellä

© Kuva: Juha Tamminen
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Suomen miesten A-maajoukkueen historian ensimmäinen arvokisapaikka ei ole vielä satavarma, mutta hyvin lähellä sitä.

Huuhkajat tarrasi tiistaina tukevasti kiinni EM-karsintalohkonsa toiseen sijaan, joka takaa paikan ensi kesän lopputurnaukseen. Suomi voitti Armenian 3-0 ja myöhemmin samana iltana Kreikka kaatoi Bosnia-Hertsegovinan 2-1. Huuhkajat on viisi pistettä edellä Armeniaa ja Bosnia-Hertsegovinaa, kun joukkueilla on enää kaksi ottelua pelaamatta.

Kisapaikka voi varmistua jo seuraavassa ottelussa, 15. marraskuuta, jolloin Suomi pelaa Helsingissä lohkojumbo Liechtensteinia vastaan. Bosnia-Hertsegovina isännöi samana päivänä Italiaa, joka on jo varmistanut paikkansa kisoissa, ja Armenia toivottaa vieraakseen Kreikan.

Jos Suomen kisapaikka ei varmistu jo Liechtensteinia vastaan, on kisapaikka joka tapauksessa omissa käsissä. Myös voitto Kreikasta vieraskentällä 18. marraskuuta vie Huuhkajat varmasti lopputurnaukseen.

Jalkapallon todennäköisyyksiä laskeva We Global Football -sivusto pitää Suomen kisapaikkaa jo erittäin varmana. Sivusto julkaisi tiistain otteluiden jälkeen laskelmansa, joiden mukaan Suomi pelaa ensi kesän kisoissa 99,32 prosentin todennäköisyydellä.

We Global Football on laskenut myös, mistä korista Suomi arvotaan mahdollisesti kisoihin. Mitä korkeampi kori, sen parempi mahdollisuus joukkueella on saada ”helpompia” vastustajia EM-kisojen lohkovaiheessa. Korit 1 ja 2 on varattu lohkovoittajille ja kahdelle parhaalle lohkokakkoselle. Suomi on sivuston mukaan 45,2 prosentin todennäköisyydellä korissa 3 ja 53,8 prosentin todennäköisyydellä korissa 4.

Sivuston laskelmien mukaan Suomi varmistaa todennäköisesti kisapaikan jo Liechtensteinia vastaan, sillä se ennakoi Huuhkajien voittavan ottelun yli kolmella maalilla.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!