Pian 84 vuotta täyttävä brittiläinen Dickie Borthwick etsii joukkuetta. Englannin Weymouthissa asuva Borthwick kertoo SPORTbiblen jutussa olevansa valmis kentälle, jos kutsu käy.

− Tunnen, että olen 90 minuutin pelikunnossa. Annan aina sata prosenttia itsestäni. Olen jämäkkä kuin kivi, hyvä rakenteeltani, peloton ja rakastan jalkapalloa, Borthwick sanoo.

Borthwick tunnetaan Ison-Britannian vanhimpana jalkapalloilijana. Ikä on kuitenkin vain numero, sillä Borthwick treenaa edelleen laukaisutekniikkaansa. Hän laukoo palloa usein takapihallaan tiiliseinään.

Eikä treeni jää laukauksien harjoitteluun. Borthwick tekee hengitysharjoituksia aamuisin ja iltaisin. Veteraanipalloilija paljastaa, että kovasta harjoittelusta huolimatta hän nauttii oluen silloin tällöin, koska lääkäri on kertonut satunnaisen maltaisen tekevän Borthwickille hyvää.

Vaikka Borthwick on mainiossa kunnossa, ei hänellä tällä hetkellä ole joukkuetta. Omien sanojensa mukaan 72 vuotta jalkapalloa pelannut Bortwhick on urallaan tykittänyt yli 400 maalia. Pelejä on kertynyt mittariin kunnioitettavat 1 600 kappaletta. Sopimukseton Borthwick kritisoi nykyisiä veteraanisarjoja.

− Ne ovat nykyisin niin kilpailuhenkisiä, ja niissä on pelaajia, jotka ovat 35- tai 40-vuotiaita. Eivät he ole veteraaneja, kokenut Borthwick näkee.

Ennen oli paremmin.

− Ennen oli toverillista henkeä ja oli myös jotain odotettavaa. Soitin pianoa pubissa. Mutta ne ajat ovat ohi, Borthwick muistelee.

The Tank -lempinimellä tunnettu Borthwick tunnustautuu Manchester Unitedin kannattajaksi. Jalkapalloa hengittävä britti kaipaa kovasti takaisin pelikentille. Urheilussa arvostetaan kokemusta, ja sitä Borthwickilla ainakin on tarjota paljon.