Pitkästä aikaa isoon rooliin noussut Huuhkajat-pelaaja nautti vastuusta: ”Oli mulle spesiaalipeli”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat päihitti Armenian tiistai-iltana Turussa lukemin 3-0. Joukkue ei häkeltynyt siitä, että kaksi joukkueen avainpelaajista oli sivussa, kun Paulus Arajuuri ja Tim Sparv eivät olleet pelikuntoisia. Sparvin pelipaikan avauskokoonpanossa napannut Joni Kauko oli onnellinen saatuaan vihdoin mahdollisuuden näyttää kykynsä isoilla minuuteilla.

– Huikea matsi! Oli hieno päästä pelaamaan kotona taas pitkästä aikaa. Oli mulle spesiaalipeli. Hienoa, että sain vetää ysikymppisen. Olimme lisäksi aika suvereeneja, niin mikäs sen parempaa, turkulainen hymyili ottelun jälkeen.

Huuhkajat tarvitsi ottelusta voiton, jotta se säilytti EM-mahdollisuudet omissa käsissään.

– Nämä ovat parhaimpia matseja. Pääsi nauttimaan isoista panoksista.

Kotijoukkueen peli toimi kokonaisuudessaan moitteettomasti. Armenia ei päässyt vaarallisille maalipaikoille, vaikka saikin ensimmäisellä puoliajalla näennäistä pallonhallintaa.

– Ei ollut oikeastaan missään kohtaa hätää. Tiesimme, että he satsaavat vastahyökkäyksiin, mutta otimme ne aika hyvin pois. He eivät päässeet millekään älyttömille mestoille, vaikka pari kertaa tulivatkin kovaa. He yrittivät vedellä rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta ei niissä ollut mitään hätää, Kauko kertasi.

Kauko on pelannut tällä kaudella tanskalaisessa Esbjergissä kymppipaikalla. Paluu vanhalle pelipaikalle keskikentän pohjalle onnistui Huuhkaja-paidassa loppujen lopuksi hyvin.

– Kyllä siihen hetki meni. Täytyi asennoitua eri tavalla. Ei voinut ihan samoja juttuja tehdä, joita seurajoukkueessa tekee.

Kauko ei tehnyt tällä kertaa pystyjuoksuja selustaan, joita hän seurajoukkueessa tekee.

– Yritin muutaman kerran lähteä messiin, mutta ei sitä samalla tavalla pystynyt tekemään niitä asioita. Armenia satsasi vastahyökkäyksiin, joten oli tärkeä pitää kenttätasapaino kunnossa, hyvän ottelun pelannut Kauko pohti.

Suomella on EM-karsintoja jäljellä enää kaksi ottelua, joissa se kohtaa kotonaan Liechtensteinin ja vieraissa Kreikan. Ottelut näkyvät Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja Viafreessä.

Jesse Happonen, Turku


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!