Suomi otti äärimmäisen tärkeän voiton EM-karsinnoissa tiistai-iltana Turussa, kun se päihitti Armenian selvästi numeroin 3-0. Huuhkajien suurin sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Teemu Pukki.

– Hieno voitto ja tärkeä tulos Bosnia-pelin jälkeen. Tänään oli hieno meininki katsomossa ja se jeesasi meitä tosi paljon, hyökkääjä kiitti.

– Halusimme näyttää, että viime matsi oli huono meiltä. Emme olleet siinä tasollamme. En huomannut asiasta kuitenkaan mitään stressailua tai paniikkia. Olimme valmiita tähän otteluun, Pukki jatkoi.

Pukki viimeisteli molemmat maalit tyylikkäillä tsipeillä, kun hän pääsi nokikkain Armenian maalivahdin kanssa. Paikoissa ei pyörinyt päässä muuta kuin onnistuminen.

– Kyllä mulla oli luottavainen fiilis. Ekassa päätin, että nostan yli, ja toisessa mietin, että tehdään samanlainen, koska ekakin upposi, Pukki kertasi maaleja.

Syötöt osumiin antoivat vaihdosta sisään tulleet Joel Pohjanpalo ja Rasmus Schüller.

– Ihan mahtavat syötöt. Pääsin karkaamaan suhteellisen helposti heidän linjalta.

[readmore from=Huuhkajat]

Turussa tuli paljon vettä taivaalta ottelun aikana. Liukas kenttä ei haitannut Pukkia.

– Kyllä se vähän hajoili ja jengi liukasteli. Se kuuluu näihin syksyn tapahtumiin, eikä sille voi mitään. Sai hyvin jalan pallon alle, maalipyssy vinkkasi.

Yhteispeli toimi jälleen hyvin toisten hyökkääjien kanssa.

– Jolle (Pohjanpalo) tuli taas hyvin sisään. Hienoa, että hän on takaisin ja oli kyllä loistava syöttö häneltä. Myös Fredrik (Jensen) pelasi hyvin ja teki maalin, johon hän voi olla tyytyväinen, Pukki summasi.

Suomella on EM-karsintoja jäljellä enää kaksi ottelua, joissa se kohtaa kotonaan Liechtensteinin ja vieraissa Kreikan. Ottelut näkyvät Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja Viafreessä.