Suomalaisselostaja matkusti Saksassa järjestettyyn mediatilaisuuteen ja sai uutta tietoa klassikkopelistä – Ruhrin derby luvassa lauantaina: ”Jumalattoman massiivinen matsi”

© Kuva: Getty Images

Lauantaina nähdään saksalainen klassikko-ottelu Schalken ja Borussia Dortmundin välillä. Kiima on korkealla, kun joukkueet kohtaavat Ruhrin derbyssä, joka tunnetaan myös nimellä Revierderby.

Kuumia tunteita lienee tiedossa lauantaina ainakin joukkueiden kannattajien välillä. Molempien joukkueiden fanit kuuluivat historiassa työväenluokkaan, ja Dortmundin ja Gelsenkirchenin kaupunkien välinen etäisyys on vain reilut 30 kilometriä.

Selostajakonkari Mikko Innanen sai hiljattain lisäinformaatiota siitä, kuinka iso ottelu Ruhrin derby oikeasti onkaan. Viasatilla pelejä selostava Innanen palasi maanantai-iltana Saksasta, jossa hän vietti reilut neljä päivää Bundesliga Media Visit -tapahtumassa Dortmundissa ja Hoffenheimissa.

Innanen sanoo olleensa ainoa Suomesta paikan päälle kutsuttu toimittaja. Yhteensä toimittajia oli paikalla 17 yhdeksästä eri maasta.

Tapahtumassa hän tutustui erityisesti Borussia Dortmundin ja Hoffenheimin toimintaan.

– Nyt tiedän vielä paremmin, mitä Ruhrin derby merkitsee sillä alueella. Se on aivan jumalattoman massiivinen matsi. Kaksi todella isoa seuraa vastakkain, Innanen suitsuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Hän näki viikko sitten lauantaina paikan päällä Dortmundin ja Borussia Mönchengladbachin välisen sarjapelin, jonka Dortmund voitti 1-0. Sunnuntaina futiskiertueella vuorossa oli Hoffenheimin ja Schalken välinen ottelu, jonka kotijoukkue vei 2-0.

Tappiosta huolimatta Schalke on Bundesliigassa seitsemäntenä, eikä ero sarjaneloseen Dortmundiin ole kuin piste. Nyt vaikuttaa pitkästä aikaa siltä, että Schalke voisi taas nousta pelaamaan isommista asiasta muutaman vuoden alisuorittamisen jälkeen.

Schalke oli Innasen mukaan avausjaksolla hyvin vahva, mutta Hoffenheimin toisen jakson esitys varmisti isännille voiton.

Innanen painottaa, että Ruhrin derby on peli, josta puhutaan paikallisten kesken todella pitkään sekä ennen että jälkeen ottelun.

Suomalainen tapasi paikan päällä tilaisuudessa myös Dortmundin toimitusjohtajan Carsten Cramerin, 50, joka suitsutti muiden vanavedessä tulevaa klassikkopeliä.

– Hänkin painotti ottelun merkitystä. Vaikka siinä onkin kolme pistettä jaossa, niin hän totesi, että tämä on ottelu, jota ei yksinkertaisesti saa hävitä, Innanen selitti.

Saksan Bundesliigan ottelu Schalke-Dortmund näkyy lauantaina 26.10. klo 16.25 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.

Viasatin Urheilukanavat ovat televisioviikon kunniaksi ilmaiseksi katsottavissa perjantaista 25.10. maanantaiaamuun 28.10. Lisätiedot löydät täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!