Tappio Huuhkajille oli viimeinen niitti – Armenian päävalmentaja jättää tehtävänsä

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Armenian jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Armen Gyulbudaghyants jättää tehtävänsä. Eroamisen syyksi kerrotaan maan jalkapalloliiton sivuilla epäonnistuminen pääsystä ensi kesän EM-kisoihin.

Armenia hävisi tiistaina Suomelle Turussa 0-3-lukemin. Sen myötä J-lohkon toisena olevan Huuhkajien ero kasvoi Armeniaan jo viiteen pisteeseen, kun kaksi ottelua on pelaamatta. Suomi varmistaa kisapaikan, jos se kaataa ensi ottelussa Helsingissä Liechtensteinin marraskuun 15. päivä.

– Olen ollut Armenian maajoukkueen päävalmentajana vuoden verran. Siihen on kuulunut sekä ilon että surun hetkiä joukkueen esitysten aikana. Karsinnat eivät ole vielä ohi, mutta olen tehnyt vaikean päätöksen jättää päävalmentajan tehtävät, sillä en onnistunut toteuttamaan Armenian kannattajien toivetta joukkueen viemisestä EM-kisoihin, Gyulbudaghyants perusteli ratkaisuaan.

– Nyt mahdollisuutemme ovat puhtaasti teoreettiset, ja vaikka minua ei alun perin nimetty tehtävään, minusta on aina tuntunut vastuulliselta. Haluaisin kiittää valmennusryhmää, lääkintätiimiä ja muita taustoja, pelaajia, Armenian jalkapalloliiton presidenttiä ja kaikkea sitä ryhmää, joka on kulkenut tämän jännittävän ja vaikean tien. Niitä jotka ovat aina tukeneet ja luoneet hyvät olosuhteet työskennellä. Kiitos faneille, jotka auttoivat meitä kaikista vaikeimpien aikojen läpi.

Armenian mahdollisuudet kisapaikkaan ovat huterat, sillä jos Suomi ottaa pisteenkin kahdessa viimeisessä ottelussaan, Armenian saumat kisapaikasta häviävät.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin jälkeen Kreikan Ateenassa 18.11.

Armenia pelaa seuraavaksi Kreikkaa vastaan kotonaan 15.11. ja kohtaa kolme päivää myöhemmin lohkokärjen, jo kisapaikkansa varmistaneen Italian vierasnurmella.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!