TOP 5 – Tässä ovat Veikkausliigan kauden parhaat keskuspuolustajat

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mitalit pantiin jakoon lauantaina. KuPS palasi mestaruuskantaan 43 vuoden odotuksen jälkeen, Inter pokkasi hopeat ja Honka juhli pronssimitaleita. VPS puolestaan putosi sarjasta.

Kausi jatkuu vielä europlayoffien verran, mutta SuomiFutis ottaa jo käsittelyyn kauden parhaita pelaajia. Julkaisimme jo aiemmin kauden 2019 tähdistöjoukkueemme, ja seuraavaksi listataan kunkin pelipaikan parhaita pelaajia.

Tässä osiossa näyttämölle nostetaan sarjan parhaat topparit. Pelaajat, jotka ovat tilkinneet alakerran pahemmilta vuotamisilta ja ovat parhaassa tapauksessa antaneet panoksensa myös hyökkäyspäässä. Kauden 2019 mielestämme viisi parasta keskuspuolustajaa tulevat tässä.

5) Babacar Diallo (KuPS)

Pitkänhuiskea senegalilainen palasi Suomeen ja Kuopioon kahden vuoden poissaolon jälkeen, ja juhli mestaruutta entistä seuraansa Interiä vastaan. 193-senttinen Diallo teki kauden aikana peräti kolme maalia ja esiintyi KuPS:n takalinjoilla pomon ottein. Ajoittaista haparointia pallollisena, mutta kokonaisuudessaan vahva kausi 30-vuotiaalta Diallolta.

Kuva: Juha Tamminen

4) Nadson (SJK)

Brassitopparilla on kokemusta kovista Belgian ja Venäjän pääsarjoista sekä parikymmentä peliä pelattuna Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa. Tuli Suomeen lähes poikkeuksellisen kovalla CV:llä ja osoitti olevansa meriittiensä väärti. Hyvällä asenteella varustettu Nadson oli SJK:n kauden harvoja valopilkkuja, ja seinäjokisten tulokset kääntyivätkin laskuun Nadsonin loukkaannuttua loppukaudesta. Täytti syksyllä 35 vuotta, mutta on korkeasta iästään huolimatta epäilemättä isossa roolissa myös Jani Honkavaaran SJK:ssa ensi kaudella.

Kuva: Juha Tamminen

3) Rick Ketting (IFK Mariehamn)

23-vuotias hollantilainen oli yksi IFK Mariehamnin kauden suurista onnistujista. Ketting oli pelannut aiemmin lähinnä Hollannin toisella sarjatasolla, mutta sopeutui Veikkausliigaan loistavasti. Teki heti alkukaudesta muutaman maalin ja johti saarelaisten alakertaa tyylikkäästi. Ei vielä jatkosopimusta ensi kaudelle.

Kuva: Juha Tamminen

2) Juuso Hämäläinen (Inter)

Juuso Hämäläinen palasi muutaman vuoden poissaolon jälkeen takaisin kotikonnuille ja oli kasvattajaseuransa parhaimmistoa päättyneellä kaudella. Hämäläinen ei ole varsinainen kolossi, mutta hoiti puolustustehtäviään hienosti peliälyllä ja fiksulla sijoittumisella. Ei arkaile pallon kanssakaan, vaan uskaltaa avata peliä. Vahva kausi sarjan parhaalta suomalaistopparilta.

Kuva: Juha Tamminen

1) Vinko Soldo (KuPS)

21-vuotiaalla kroaattipuolustajalla voi olla edessään todella suuri tulevaisuus. Soldo on maineikkaan Dinamo Zagrebin kasvatti, joka on kolunnut läpi kaikki maansa nuorisomaajoukkueet. Tuli täksi kaudeksi kehittymään ulkomaille ja nousi heti pelipaikkansa eliittiin. Tasaisesti ja virheettömästi suorittanut Soldo oli KuPS:n loppukaudesta huippuunsa viritetyn puolustuksen kulmakiviä ja mestaruuden avainmiehiä. Siksi valitsimme nuorukaisen kauden parhaaksi toppariksi. Hieno värväys KuPS:n toimistolta.

6.10.2019, Savon Sanomat Areena, Kuopio.
Veikkausliiga 2019.
Kuopion Palloseura – FC Honka.
Vinko Soldo – KuPS

Heikki Kuparinen