Turkkilaispelaaja sai seurastaan lähtöpassit – osoitti somessa tukensa sotatoimille

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Saksan 2. Bundesliigassa pelaava FC St. Pauli on antanut lähtöpassit laitahyökkääjälleen Cenk Sahinille. Sahinin potkujen syy on siinä, että hän osoitti Instagramissa avoimesti tukensa Turkin viime viikolla aloittamille, kurdeihin ja Syyriaan kohdistuville sotatoimille.

– Olemme sankarillisten sotilaidemme ja armeijamme puolella. Te olette läsnä rukouksissamme, Sahin kirjoitti sittemmin yksityiseksi muutetussa somepostauksessaan.

Fasismin vastaisuudestaan ja vasemmistolaisista sympatioistaan tunnettu St. Pauli veti tilanteesta omat johtopäätöksensä ja päätti eristää Sahinin joukkueen toiminnasta. Seura toteaa tiedotteessaan, että ”pelaaja on toistuvasti laiminlyönyt seuran arvoja”. Lisäksi päätöksellä todetaan suojeltavan pelaajaa.

-Käytyämme lukuisia keskusteluja fanien, seuran jäsenten ja ystävien kanssa, joiden juuret ovat Turkissa, olemme tietoisia siitä, ettemme voi emmekä aio tuomita muista kulttuuripiireistä kumpiavia eriäviä asenteita. Sitä vastoin tuomitsemme vailla epäilyksiä sotilaalliset toimet. Ne ja niitä kohtaan esitettävä solidaarisuus ovat perustavanlaatuisesti seuran arvoja vastaan, St. Paulin kotisivuilla kirjoitetaan.

Sahinin sopimus on kuitenkin toistaiseksi voimassa ja seura antaa hänelle luvan harjoitella ”vierailevan pelaajan statuksella”. Näin tehdään ilmeisesti oikeudellisista syistä.

Kohun noustua viime viikolla Sahin ei ole kuitenkaan osoittanut minkäänlaista katumusta. Sitä vastoin hän on kirjoittanut edelleen somessa Turkin sotatoimia tukevia viestejä.

Ilman työpaikkaa Sahinin tarvitsee tuskin kuitenkaan pitkään olla. Turkin toisella sarjatasolla pelaava Fatih Karagümrük SK on jo tarjonnut Sahinille työpaikkaa. Seura kirjoitti Twitterissä, että olisi kunnia, jos Sahin päätyisi heille pelaamaan.

25-vuotias Sahin siirtyi St. Pauliin vuonna 2016.

Lähteet: St. Paulin kotisivut ja Besoccer


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!