U19-maajoukkue EM-karsintaan valittu – ”Kenraaliharjoitus pani miettimään”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Kai Nyyssönen valitsi maanantaina joukkueensa marraskuun puolivälissä Tanskassa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen. Suomi kohtaa turnauksessa Tanskan, Ranskan ja Färsaaret.

– Tiukka rupeama on luvassa. Tammikuusta saakka olemme tähän valmistautuneet ja nyt vuoden päätteeksi edessä ovat tärkeimmät ottelut ja pisteitä jaossa, Nyyssönen toteaa Palloliiton tiedotteessa.

– Lohko on kova; ensin vastassa on isäntämaa Tanska, sitten UEFA:n tämän ikäluokan rankingkakkonen Ranska ja päätteeksi Färsaaret. Tavoite meillä on kuitenkin selvä, jatkoon ilman muuta tähdätään.

Karsintalohkoja on kaikkiaan 13. Keväällä pelattavaan jatkokarsintaan selviävät jokaisen lohkon kaksi parasta sekä paras lohkokolmonen. Valkeakoskella syksyllä pelatussa harjoitusturnauksessa Suomi hävisi sekä Islannille että Ruotsille.

– Kenraaliharjoitus ei ollut kovin kaunis tuloksellisesti. Se pani meidät vähän myös miettimään sitä, missä voimme vielä parantaa. Toisaalta pelillisesti noissa otteluissa oli paljon hyvääkin, Nyyssönen kertoi.

Loukkaantumisia Suomella ei käytännössä ole, joten Nyyssönen pääsi valitsemaan pelaajansa parhaista mahdollisista vaihtoehdoista. Kenties erikoista on se, että turnausta isännöivässä Tanskassa pelaa peräti neljä Suomen pelaajista. Sekä Saksassa että Englannissa pelaavia on kolme. Patrik Raitanen on puolestaan jo debytoinut Hollannin Eredivisiessä. Veikkausliigasta tuttuja ovat muun muassa Kevin Larsson (HIFK), Elias Mastokangas (Inter) ja Maximo Tolonen (SJK).

– Kuten sanottu, tämä lohko on kova, jopa kovempi kuin vastaava viime vuonna. Tähtäin on siinä, että viimeisellä ottelulla on merkitystä ja voimme siinä itse vaikuttaa omaan sijoitukseemme ja jatkopaikkaan, Nyyssönen avaa turnauksen lähtökohtia.

Ottelut (paikallista aikaa)
Ke 13.11.2019 klo 19.00 Suomi – Tanska, Køge Stadion
La 16.11.2019 klo 13.00 Ranska – Suomi, Køge Stadion
Ti 19.11.2019 klo 14.00 Färsaaret – Suomi, Frederiksberg Idrætspark

Suomen joukkue

Terry Ablade, Fulham FC
Oliver Antman, FC Nordsjælland
Pyry Hannola, FC Midtjylland
Janne-Pekka Laine, Ilves
Joel Laitinen, PEPO
Kevin Larsson, HIFK
Elias Mastokangas, FC Inter
Tony Miettinen, FC Nordsjælland
Noah Nurmi, Esbjerg fB
Otto Ollikainen, TPS
Patrik Raitanen, Fortuna Sittard
Oskari Sallinen, FC Groningen
Julius Schmid (mv), Holstein Kiel
Arlind Sejdiu, FC Honka
Viljami Sinisalo (mv), Aston Villa FC
Jeremiah Streng, SJK
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Maximus Tainio, Tottenham Hotspur FC
Julius Tauriainen, SC Freiburg
Maximo Tolonen, SJK

Lähde: Palloliiton kotisivut

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!