Voiko hurjavireinen Robert Lewandowski yltää Gerd Müllerin hurjiin ennätyslukemiin Bundesliigassa? – ”Tuntuu mahdottomalta, ehdottomasti”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin ja Puolan maajoukkueen hyökkääjä Robert Lewandowski on aloittanut tämän kauden todella kovilla tehoilla. Lewandowski on tehnyt Saksan Bundesliigassa kahdeksaan otteluun peräti kaksitoista maalia. Lisäksi hän on viimeistellyt käynnissä olevissa EM-karsinnoissa Puolan paidassa viisi rysää.

Jos Lewandowski pystyisi jatkamaan tämän hetken virettään kauden loppuun asti, se tarkoittaisi sitä, että hän tekisi peräti 51 maalia Bundesliigassa. Neljästi Bundesliigan maalikuninkuuden voittanut Lewandowski on parhaimmallaan tehnyt Bundesliigassa 30 maalia kaudessa kausina 2015-16 ja 2016-17.

Bundesliigan ja samalla myös Bayern Münchenin kaikkien aikojen ennätys on Gerd Müllerin nimissä. Müller viimeisteli huimat 40 maalia kaudella 1971-72. Bayer Leverkusenia edustava suomalaismaalivahti Lukas Hradecky ei usko Lewandowskin yltävän Müllerin ainoana saavuttamaan 40 maalin haamurajaan.

– Tuntuu mahdottomalta, ehdottomasti. Matemaattisesti se on toki mahdollista, mutta minä en henkilökohtaisesti usko siihen, Hradecky sanoi Suplan Bundes-Luke -podcastissaan.

Bayern München ja Bayer Leverkusen eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella. Joukkueet kohtaavat Baijerissa 30. marraskuuta 2019 ja 18. huhtikuuta 2020 Leverkusenissa. Hradecky ei aio antaa Lewandowskin kaunistella tilastojaan näissä kamppailuissa.

– Hänellä on ainakin muutama peli vielä, missä hän ei tee maaleja, Hradecky naurahtaa.

Tiistaina Mestarien liigassa kahdesti Olympiakosia vastaan osunut Lewandowski hakee maalivireelleen jatkoa lauantaina 26.10., kun Bayern isännöi Union Berliniä. Klo 16.30 alkava ottelu näkyy Viaplayssa ja Viasat Urheilu -kanavalla, joka näkyy ilmaiseksi viikonlopun ajan.

Lisätiedot avoimesta viikonlopusta löydät täältä.

Jarno Piiroinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!