MYPA varmisti perjantaina paikkansa ensi kauden Ykkösessä, kun se voitti Tampereen Pallo-Veikot kotonaan 3-2.

Samalla varmistui TPV:n putoaminen sarjaporrasta alemmas. Tamperelaiset nousivat Ykköseen täksi kaudeksi kahdeksan Kakkosessa vietetyn vuoden jälkeen.

Perjantain ottelu ratkesi mitä dramaattisimmalla tavalla. TPV johti jo ottelua 2-0 Mauro Severinon ja Mika Ahosen maaleilla, mutta MYPAn Maksim Gussev kavensi vielä ennen taukoa.

Tamperelaisvieraat joutuivat pelaamaan lähes puoli tuntia yhden pelaajan vajaalla Joonas Rantalan lennettyä kahden varoituksen seurauksena suihkuun.

MYPAn sankariksi nousi 19-vuotias Johannes Kytilä, joka iski tasoituksen 83. minuutilla ja laukoi voittomaalin neljännellä lisäminuutilla. Ennen perjantaita Kytilä oli tehnyt tällä kaudella yhden sarjamaalin.

Tasapelikin olisi säästänyt putoamistaistelun ratkaisun viimeiselle kierrokselle, mutta nyt MYPA on TPV:tä jo neljä pistettä edellä.

MyPa

@MyPa_ry
MYPA:n ja TPV:n välinen Ykkösen ottelu on päättynyt MYPA:n 3-2-voittoon. Tulos tarkoittaa sitä, että MYPA pelaa myös ensi kaudella Ykkösessä.