Huuhkajien maalivahtikolmikolla on selkeä marssijärjestys, mutta maanantain harjoituksissa nähtiin tolppien välissä joukkueen maalivahtivalmentaja Antti Niemi. Maalivahtinelikolla on joukkueen sisällä ainutlaatuinen henki päällä, siitä nähtiin osoitus Kalastajatorpalla tiistaina.

Suomen A-maajoukkueen entisen ykkösvahdin Antti Niemen otteet keräsivät kiitosta Suomen nykyisiltä maalivahdeilta. Jesse Joronen kehui Niemen otteita ja samaa sanoi myös Suomen kolmosvahti Anssi Jaakkola.

– Aika hyvältä se näytti kyllä, täytyy itsekin myöntää. Sanoin hänelle treenien jälkeen, ettei hänen tarvitse ihan noin helponnäköiseksi sitä tehdä. Tässähän täytyy itsekin alkaa treenata kunnolla, että saa oman paikan pidettyä, Jaakkola kertoi SuomiFutis-sivustolle pilke silmäkulmassa.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Antti Niemellä on edelleen taidot tallella 😄 #Huuhkajat

Niemen otteista paistoi läpi kokemus. Onhan Niemellä vyöllään 143 valioliigaottelua ja 67 A-maaottelua.

– Kyllä siitä näkee, että ei häneltä ole reaktiot hävinneet mihinkään tässä vuosien mittaan. Kyllähän ne reaktiotorjunnat tulivat sieltä aika luonnollisesti, Jaakkola kehui.

Yksi asia, jota Niemen meriittilistalta ei kuitenkaan löydy, on arvokisapaikka. Huuhkajilla on mahdollisuus ottaa maan historian ensimmäinen EM-kisapaikka A-maajoukkuetasolla perjantaina, kun Liechtenstein tulee perjantaina vieraaksi Telia 5G Areenalle Helsinkiin.

Jaakkolan rooli on selkeä. Ilman loukkaantumisia miehen rooli on istua vaihtopenkillä pitämässä henkeä yllä. Jaakkola avasi rooliaan tarkemmin.

– Yritän heittää paljon läpyskää pelaajien kanssa ja pitää hyvää ilmapiiriä siinä penkillä, ettei mene jännittämiseksi, Jaakkola sanoi, kun samaan aikaan itse Antti Niemi käveli ohi ja naureskeli Jaakkolan vastaukselle.

Jaakkola pääsi kuitenkin antamaan pienen kuitin takaisin Niemen suuntaan.

– Varsinkin tuo Niemen Antti, kun hän ei katsos ole koskaan ollut lähellä kisapaikkaa, niin häntä pitää vähän rauhoitella siinä penkillä, Jaakkola kertoi nauruaan pidätellen, kun Niemi käveli miehen ohi hekotellen.

Suomi-Liechtenstein pelataan perjantaina kello 19. Ottelun näkee televisiosta Neloselta. SuomiFutis arpoo Instagram-tilillään kaksi lippua loppuunmyytyyn otteluun. Voit osallistua kisaan tästä.