Bundesliigan isoin ottelu luvassa lauantaina – uudessa komennossa pelaavalla Bayern Münchenillä alla ”ylivoimainen esitys” Mestarien liigassa

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigan jättiseura Bayern München antoi viime sunnuntaina potkut päävalmentaja Niko Kovacille sen jälkeen, kun joukkue hävisi vierasottelun Eintracht Frankfurtille tylysti 1-5.

Kymmenen kierroksen jälkeen Bayern on sarjassa neljäntenä neljä pistettä sarjakärki Borussia Mönchengladbachin perässä. Seurajohdon mitta täyttyi tämän kauden osalta Eintrachtia vastaan, ja Kovac sai lähteä. 48-vuotias saksalaiskoutsi ehti valmentaa Bayernissa 16 kuukautta.

Bayernin puheenjohtaja Uli Hoeneß kertoi Kovacin potkuista tiedottamisen jälkeen seurajohdon miettivän nyt rauhassa, miten päävalmentajakysymys ratkotaan. Muun muassa uutistoimisto AFP kertoi Bayernin haluavan nimittää uuden pääkäskyttäjän kolmen viikon sisällä.

Toistaiseksi Bayernia luotsaa Kovacin valmennustiimissä toiminut Hans-Dieter ”Hansi” Flick, joka toimii väliaikaisena päävalmentajana.

Flickin päävalmentajadebyytti starttaa Bundesliigan osalta lauantaina. Silloin edessä on yksi kovimmista mahdollisista haasteista, kun Bayern isännöi pisteen sitä enemmän kerännyttä Borussia Dortmundia Bundesliigan suurimmassa ottelussa Der Klassikerissa.

Flick luotsasi Bayernia ensimmäisen kerran tiistaina Mestarien liigassa. Startti oli mainio, kun joukkue kaatoi kotonaan Olympiakosin ehjän esityksen jälkeen 2-0.

– Bayern oli aivan ylivoimainen Olympiakosia vastaan. Olympiakosin maalivahti José Sá oli hyvässä iskussa. Voisi sanoa, että José Sá sai tililleen paljon torjuntoja. Se oli sellainen matsi, että mietti vain, että ei kai Olympiakos voi tuosta selvitä. Se oli niin valtavaa pyöritystä Bayernilta, lauantain ottelun Viasatilla selostava Mikko Innanen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Samalla Innanen muistutti, että myös Borussia Dortmund voi olla tämän viikon Mestarien liigan ottelustaan tai ainakin sen viimeisestä 45-minuuttisesta. Joukkue oli avausjakson jälkeen 0-2-lukemin tappiolla kotipelissään italialaismahtia Internazionalea vastaan, mutta ryhdistäytyi toisella jaksolla tehden kolme maalia reiluun 25 minuuttiin ja voittamalla niiden myötä 3-2.

Viime kaudella Innanen selosti kauden ensimmäisen Der Klassikerin, jonka Dortmund voitti kotonaan 3-2. Tuo ottelu oli yksi konkariselostajan uran kohokohdista.

– Sanotaan, että jos selostusmääräni alkavat olla siellä muutaman tuhannen luokkaa, niin tämä aika tasan tarkkaan vuosi sitten pelattu ottelu menee heittämällä kaikkien aikojen kymmenen parhaimman selostamani ottelun joukkoon.

– Se oli varmasti tasokkaimpia ja mahtavimpia matseja. Siinä oli kaikki, mitä hyvä futismatsi pitää sisällään. Kertakaikkiaan vauhdikas peli. Mentiin päästä päähän ja paikkoja oli molemmilla.

Myös tuleva huippukamppailu saa hänet innostumaan.

– Jumalauta, että on odotukset tapissa – ei voi muuta sanoa. Jos ei tuosta selostaja innostu, niin sitten kannattaa varmaan siirtyä puhelinmyyjäksi, Innanen heittää.

Viime huhtikuussa Bayern kuittasi viime vuoden marraskuun tappion kaatamalla Dortmundin kotonaan 5-0. Kun joukkueet kohtasivat Saksan Supercupin finaalissa tämän vuoden elokuussa ennen bundesliigakauden alkua, Dortmund voitti 2-0. Tuolle ottelulle Innanen ei kuitenkaan anna liikaa painoarvoa.

Viime kevään turpasauna saattaa Innasen mielestä kummitella yhä Dortmundin pelaajien mielessä. Bayernia selostaja pitää kotonaan pienoisena ennakkosuosikkina, vaikka valmentajan vaihtaminen onkin aiheuttanut levottomuutta.

– Kyllä sen voi kuvitella, Pasi Rautiaisen sanoin, että ”Dorren” pelaajien jossain aivosopukoissa pyörii se, että he ottivat 0-5-pataan Allianz Arenalla viime vuonna.

Bundesliigan huippukamppailu Bayern München-Borussia Dortmund näkyy lauantaina 9.11. klo 19.20 alkaen Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros