Eurooppa-liigassa nähtiin torstaina kaksi maalintekijää, jotka molemmat ottivat ammattilaisuran ensiaskeleitaan HJK:ssa, Veikkausliigassa. Alfredo Morelos teki Rangersin voittomaalin Portoa vastaan ja brassihyökkääjä João Klauss iski kaksi osumaa, kun LASK Lynz kaatoi PSV:n 4-1-lukemin.

Morelos pelasi HJK:ssa kaudet 2016 ja 2017, jonka jälkeen kolumbialaishyökkääjä siirtyi skotlantilaiseen Rangersiin noin miljoonan euron siirtosummalla. Klauss tykitti Veikkausliigan maalikuninkaaksi kaudella 2018 HJK:ssa. Yhteensä Morelos ja Klauss tekivät HJK:n paidassa peräti 48 maalia Veikkausliigassa.

Hyökkääjät ovat ottaneet askeleen urallaan eteenpäin. Klauss pelaa tällä hetkellä lainalla itävaltalaisessa LASK Linzissä, jossa hän on tällä kaudella tehnyt yhdeksään peliin kolme maalia Itävallan Bundesliigassa.

Morelos sen sijaan ihastuttaa viikosta toiseen Skotlannin pääsarjassa. Morelos on myös pyörinyt siirtohuhuissa vahvasti, mutta Rangers-valmentaja Steven Gerrard on vannonut pitävänsä kynsin hampain kiinni tähtihyökkääjästään. Tällä kaudella Morelos on tehnyt 11 sarjapelissä kahdeksan maalia.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahdella on syytä hymyyn. Varsinkin Morelosin kohdalla, sillä HJK saa tiettävästi Morelosin seuraavasta siirrosta kymmenen prosenttia myyntihinnasta. Morelosin arvo kasvaa hetki hetkeltä, ja huhuissa seuraavan siirron on arveltu olevan jopa kymmenen miljoonaa euroa.

Klauss sen sijaan pelasi HJK:ssa lainasopimuksella saksalaisesta Hoffenheimista, jonka sopimuspelaaja hän edelleen on. Joka tapauksessa Klaussin ja Morelosin vahvat esitykset eurokentillä satavat HJK:n laariin tulevia tähtiä etsiessä. Riihilahti kehuikin Twitterissä entisiä HJK-hyökkääjiä.

– Loistavat pelit jälleen kerran Morelosilta ja Klaussilta eilen, olivat isoissa rooleissa, lyömässä PSV:tä ja Portoa. Hienoa nähdä, että voittavat tottumukset jatkuvat näillä kahdella upealla pelaajalla ja persoonalla, jotka aloittivat aikuisuransa edustustasolla HJK:ssa vain muutama vuosi sitten, Riihilahti kirjoitti Twitterissä.

Aki Riihilahti

@akiriihilahti
Outstanding games again from @morelos2106 & Klauss yesterday, crucial roles in beating PSV and Porto. Great to see the winning habits continuing for these two fantastic players and persons who started their senior first team careers here in @hjkhelsinki only few years ago.