Eurofutiskääpiö teki ensimmäisen maalin kotikentällä kuuteen vuoteen – mediahuomio taattu

© Kuva: Getty Images

Suomalaisen urheilukansan huomio kiinnittyi menneenä viikonloppuna Huuhkajien historialliseen arvokisakarsintojen läpäisyyn, mutta on sitä ilon hetkiä koettu muuallakin. Muun muassa San Marinossa.

FIFA-rankingin jaetulla jumbosijalla (209) yhdessä Anguillan kanssa majaileva San Marino toki hävisi tuttuun tapaan ottelunsa ja karsintalohkonsa, kun Kazakstan haki lauantaina täyden pistepotin. Huomionarvoista on kuitenkin lopputulos 1-3. Maali oli nimittäin San Marinon A-maajoukkueen ensimmäinen yli kahteen vuoteen ja ensimmäinen kotipelissä yli kuuteen vuoteen!

Kazakstan johti ottelua 3-0 jo 26 minuutin pelin jälkeen. Sitten odoteltiinkin yli 50 peliminuuttia ennen kuin rävähti. Meneillään oli 77. peliminuutti, kun San Marino käynnisti nopean vastahyökkäyksen omalta kenttäpuoliskoltaan. Pallon sai 25-vuotias Marco Bernardi, joka kiersi Kazakstanin maalivahdin ja sijoitti hienosti pallon maaliin.

San Marinon maali nousi nopeasti suosituksi puheenaiheeksi Twitterissä. Ei varmasti vähiten sanmarinolaisen fanitilin ansiosta, sillä meno yltyi suorastaan riehakkaaksi.

Tilin hallinnoija antoi mm. Bernardille toiveen ”saattaa oman vaimonsa raskaaksi”, ja latasi luonnollisesti videon maalista nettiin Titanic-musiikin sävelien kyydittäminä. Osuman voi katsoa tämän linkin takaa.

Ei ne mestaruudet eikä edes voitot, vaan tehty maali. Edes kerran tai pari vuosikymmenessä. Maasta se pienikin ponnistaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.