Suomalaisen urheilukansan huomio kiinnittyi menneenä viikonloppuna Huuhkajien historialliseen arvokisakarsintojen läpäisyyn, mutta on sitä ilon hetkiä koettu muuallakin. Muun muassa San Marinossa.

FIFA-rankingin jaetulla jumbosijalla (209) yhdessä Anguillan kanssa majaileva San Marino toki hävisi tuttuun tapaan ottelunsa ja karsintalohkonsa, kun Kazakstan haki lauantaina täyden pistepotin. Huomionarvoista on kuitenkin lopputulos 1-3. Maali oli nimittäin San Marinon A-maajoukkueen ensimmäinen yli kahteen vuoteen ja ensimmäinen kotipelissä yli kuuteen vuoteen!

William Hill

@WilliamHill
For the first time in:

🗓️ 2 years
🏟️ 17 matches
⏱️ 1600 minutes of football

⚽️ San Marino have scored a goal!

#SMRKAZ

Kazakstan johti ottelua 3-0 jo 26 minuutin pelin jälkeen. Sitten odoteltiinkin yli 50 peliminuuttia ennen kuin rävähti. Meneillään oli 77. peliminuutti, kun San Marino käynnisti nopean vastahyökkäyksen omalta kenttäpuoliskoltaan. Pallon sai 25-vuotias Marco Bernardi, joka kiersi Kazakstanin maalivahdin ja sijoitti hienosti pallon maaliin.

San Marinon maali nousi nopeasti suosituksi puheenaiheeksi Twitterissä. Ei varmasti vähiten sanmarinolaisen fanitilin ansiosta, sillä meno yltyi suorastaan riehakkaaksi.

San Marino fan account

@SanMarino_FA
LET’S GO F*CKING MENTAL WE SCORED AN HOME GOAL AFTER SIX YEARS

San Marino fan account

@SanMarino_FA
YES BERARDI IMPREGNATE MY WIFE YOU SEXY SEXY BEAST

Tilin hallinnoija antoi mm. Bernardille toiveen ”saattaa oman vaimonsa raskaaksi”, ja latasi luonnollisesti videon maalista nettiin Titanic-musiikin sävelien kyydittäminä. Osuman voi katsoa tämän linkin takaa.

Ei ne mestaruudet eikä edes voitot, vaan tehty maali. Edes kerran tai pari vuosikymmenessä. Maasta se pienikin ponnistaa.