Bileet Rio de Janeirossa jatkuvat. Kansaa tulvi kaduille kymmeniätuhansia vastaanottamaan ”Etelä-Amerikan Mestarien liigan” eli Copa Libertadoresin lauantai-iltana voittanutta Flamengoa (lue ottelusta lisää täältä). Kuvat Brasilian suurkaupungista sykähdyttävät, mutta varmasti vähintään yhtä paljon Flamengo-faneja sykähdytti se, että seura kruunattiin toistamiseen mestariksi 24 tunnin sisällä ensimmäisestä voitosta.

SPORF

@Sporf
👥 Hundreds of thousands of @Flamengo fans lined the streets of Rio to welcome back @TheLibertadores champions.

⚽️ 2 late goals from @Gabigol secured their 2nd @TheLibertadores trophy, exactly 38 years after their 1st.

🤩 Unbelievable support.

BBC:n mukaan juhlaparaati meni lopussa kaaokseksi, kun kannattajat ottivat yhteen poliisin kanssa. Väkijoukossa alettiin heitellä kiviä ja pulloja. Poliisi joutui puuttumaan asiaan kyynelkaasun avulla.

Libertadores-tittelin jatkoksi Flamengo voitti seurahistorian seitsemännen Brasilian-mestaruutensa sunnuntai-iltana, pelaamatta itse lainkaan. Grêmio teki Palmeirasia vastaan voittomaalin pelin 94. minuutilla ja takasi sen, että Flamengo varmisti mestaruutensa jo neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä. Flamengon etumatka Palmeirasiin pysyi tavoittamattomasti 13 pisteessä.

Squawka Live

@Squawka_Live
Saturday, 9.56pm: @Flamengo win the Copa Libertadores

Sunday, 8.52pm: @Flamengo are crowned @Brasileirao champions

Now that's a quick-fire double. 🏆🏆

Edellisen kerran Flamengo voitti brasilianmestaruuden vuonna 2009. Copa Libertadoresin voittajaksi se kruunattiin viimeksi vuonna 1981. Ei siis ihme, että voitonjuhlista tuli massiiviset. Saavutuksen arvoa korostaa se, että viimeksi jokin brasilialainen seura on voittanut vastaavan tuplan vuonna 1963. Tuolloin asialla oli Pélen tähdittämä Santos.

Flamengon lauantain sankari oli Gabriel Barbosa, lempinimeltään ”Gabigol”. Neymarin rakkaan siskon kanssa tiettävästi seurusteleva Gabigol myös antoi palttua kaikenlaiselle taikauskolle. Hän nimittäin kosketti voittopokaalia astellessaan kentälle ennen ottelua.

Pokaalin koskettamisen on uskottu tuovan huonoa onnea, mutta siltä ei tällä kertaa vaikuttanut. Barbosa teki viimeisten viiden minuutin aikana kaksi maalia ja käänsi 0-1 -tappioaseman Flamengon 2-1 -voitoksi. Neymar juhli Gabigolin onnistumisia todella villisti.

Don Futbol

@DonFutboI
Gabigol se acaba de hacer tan leyenda que cambió la maldición de tocar la copa por la bendición de tocar la copa, hacer un doblete y ganar la copa. El que cambió la historia... GABIGOL 🔥

https://twitter.com/FlaePaixao/status/1198407878144647168

Historiaa Flamengon tähtisikermässä teki myös laitapuolustaja Rafinha. Pitkään Bayern Müncheniä edustaneesta Rafinhasta tuli vasta kymmenes pelaaja, joka on onnistunut voittamaan urallaan sekä UEFA:n Mestarien liigan että Copa Libertadoresin. Rafinha siirtyi Bayernista Flamengoon viime kesänä.

GOAL

@goal
Rafinha has become just the 10th player in history to win both the Copa Libertadores and the UEFA Champions League 🏆👏

Brasilian entinen maajoukkuevahti, 40-vuotias Julio Cesar oli katsomossa Copa Libertadoresin finaalissa. Julio Cesar on Flamengon kasvatti, ja rakkaan seuran mestaruus sai miehen niin tunteikkaaksi, että hän pyörtyi kesken juhlien.

https://twitter.com/meufIamengao/status/1198797878757642240