Flamengon massiiviset voitonjuhlat huipentuivat toiseen mestaruuteen 24 tunnin sisällä – Neymarin lankoehdokas pyyhki taikauskolla lattiaa

© Kuva: Getty Images

Bileet Rio de Janeirossa jatkuvat. Kansaa tulvi kaduille kymmeniätuhansia vastaanottamaan ”Etelä-Amerikan Mestarien liigan” eli Copa Libertadoresin lauantai-iltana voittanutta Flamengoa (lue ottelusta lisää täältä). Kuvat Brasilian suurkaupungista sykähdyttävät, mutta varmasti vähintään yhtä paljon Flamengo-faneja sykähdytti se, että seura kruunattiin toistamiseen mestariksi 24 tunnin sisällä ensimmäisestä voitosta.

BBC:n mukaan juhlaparaati meni lopussa kaaokseksi, kun kannattajat ottivat yhteen poliisin kanssa. Väkijoukossa alettiin heitellä kiviä ja pulloja. Poliisi joutui puuttumaan asiaan kyynelkaasun avulla.

Libertadores-tittelin jatkoksi Flamengo voitti seurahistorian seitsemännen Brasilian-mestaruutensa sunnuntai-iltana, pelaamatta itse lainkaan. Grêmio teki Palmeirasia vastaan voittomaalin pelin 94. minuutilla ja takasi sen, että Flamengo varmisti mestaruutensa jo neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä. Flamengon etumatka Palmeirasiin pysyi tavoittamattomasti 13 pisteessä.

Edellisen kerran Flamengo voitti brasilianmestaruuden vuonna 2009. Copa Libertadoresin voittajaksi se kruunattiin viimeksi vuonna 1981. Ei siis ihme, että voitonjuhlista tuli massiiviset. Saavutuksen arvoa korostaa se, että viimeksi jokin brasilialainen seura on voittanut vastaavan tuplan vuonna 1963. Tuolloin asialla oli Pélen tähdittämä Santos.

Flamengon lauantain sankari oli Gabriel Barbosa, lempinimeltään ”Gabigol”. Neymarin rakkaan siskon kanssa tiettävästi seurusteleva Gabigol myös antoi palttua kaikenlaiselle taikauskolle. Hän nimittäin kosketti voittopokaalia astellessaan kentälle ennen ottelua.

Pokaalin koskettamisen on uskottu tuovan huonoa onnea, mutta siltä ei tällä kertaa vaikuttanut. Barbosa teki viimeisten viiden minuutin aikana kaksi maalia ja käänsi 0-1 -tappioaseman Flamengon 2-1 -voitoksi. Neymar juhli Gabigolin onnistumisia todella villisti.

Historiaa Flamengon tähtisikermässä teki myös laitapuolustaja Rafinha. Pitkään Bayern Müncheniä edustaneesta Rafinhasta tuli vasta kymmenes pelaaja, joka on onnistunut voittamaan urallaan sekä UEFA:n Mestarien liigan että Copa Libertadoresin. Rafinha siirtyi Bayernista Flamengoon viime kesänä.

Brasilian entinen maajoukkuevahti, 40-vuotias Julio Cesar oli katsomossa Copa Libertadoresin finaalissa. Julio Cesar on Flamengon kasvatti, ja rakkaan seuran mestaruus sai miehen niin tunteikkaaksi, että hän pyörtyi kesken juhlien.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.