Helmarien pelaajalle tähtiluokan pelikaveri – Ballon d’Or -ehdokas Chelsean riveihin

© Kuva: Getty Images

Helmarien Adelina Engman on parhaillaan toipumassa reisivammasta, mutta pian suomalainen saa seuratoverikseen todellisen supertähden. Chelsea tiedotti keskiviikkona tehneensä kahden ja puolen vuoden sopimuksen Australian maajoukkuekapteeni Sam Kerrin kanssa. Telegraphin mukaan 26-vuotiaasta Kerristä tulee yksi Englannin Superliigan parhaiten palkatuista pelaajista.

Kerr liittyy Chelsean joukkueeseen 27. joulukuuta, kun naisten siirtoikkuna aukeaa. Tähän saakka hän on edustanut kahta eri seuraa – pelaten kotimaansa Perth Gloryssa lokakuusta huhtikuuhun ja Yhdysvaltain pääsarjan Chicago Red Starsissa huhtikuusta syyskuuhun. Kerr on sekä Australian että Pohjois-Amerikan pääsarjan kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Kerr on yksi naisfutiksen tämän hetken suurimmista tähdistä. Hän teki viime kesän MM-turnauksessa Australialle viisi maalia.

Kerr debytoi Australian maajoukkueessa jo 15-vuotiaana. Pohjois-Amerikan NWSL:n maalitilaston hän on voittanut kolmesti putkeen vuosina 2017, 2018 ja 2019.

– WSL on Euroopan paras liiga. Haluan joukkuemenestystä enkä halua sen tulevan helpolla. Minusta tuntuu, että Chelsea on rakentanut jotain erityistä vuosien varrella ja haluan olla osa sitä – haluan nostaa pokaaleja, Kerr totesi siirtonsa jälkeen.

– Se, että Kerr valitsi Chelsean, vaikka hän olisi voinut mennä mihin tahansa seuraan maailmassa, on tunnustus pelaajille ja henkilökunnalle. Hän koki, että Chelsea on paras paikka hänelle kehittyä. Se on suurenmoinen kohteliaisuus meille kaikille, Chelsean valmentaja Emma Heyes myhäili.

Chelsean hyökkäyksessä pelaavat Kerrin ja Engmanin lisäksi Skotlannin nouseva tähti Erin Cuthbert, Englannin maajoukkuepelaajat Bethany England ja Fran Kirby, vuoden pelaajaksi Englannissa aiemmin valittu Ji So-yun sekä sveitsiläishyökkääjä Ramona Bachmann.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️