Sakari Mattila on siirtynyt HIFK:hon. Seura julkaisi Mattilan siirron perjantai-aamuna tiedotteessaan.

30-vuotias keskikenttäpelaaja on allekirjoittanut kolmivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa.

Urallaan muun muassa Italian Serie B:ssä ja Englannin mestaruussarjassa palloillut Mattila on edustanut viimeiset puolitoista vuotta norjalaista Fredrikstadia. Mattila on pelannut Huuhkajissa 11 A-maaottelua.

– Tuon joukkueeseen sellaista johtajaidentiteettiä ja kokemusta. Ronaldinhoa minusta ei saa tekemälläkään, mutta minulla on vahva pelisilmä ja hoidan oman hommani joukkueessa. Minulla on nyt alla rikkinäinen kausi, joten ensi kaudella tavoitteena on saada pelata terveenä ja sitä kautta auttaa HIFK:ta eteenpäin, Mattila totesi HIFK:n tiedotteessa.

– Haluan olla mukana auttamassa seuraa sen seuraavan askeleen ottamisessa ja tehdä töitä sen eteen, että Veikkausliigapaikka sementoituu, ja siitä eteenpäin askel kerrallaan lähteä tavoittelemaan europaikkoja.

Myös HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi seuran tuoretta hankintaa tiedotteessa.

– Mattila tuo meille todella paljon johtajuutta ja kokemusta, jonka lisäksi hänellä on myös paljon haluja olla tässä meidän projektissa mukana, ja viemässä HIFK:ta eteenpäin. On todella hienoa saada joukkueeseen pelaaja, joka myös oli halukas sitoutumaan HIFK:hon pidemmäksi aikaa.