HS: HJK:lla kovat piipussa – nyt kykyjenetsintäpuolelle merkittäviä panostuksia

© Kuva: Juha Tamminen

Erittäin alavireisen kauden pelannut HJK on aloittanut radikaalin kurssinmuutoksen kauteen 2020 valmistauduttaessa. Joukkueeseen palkattiin jo lokakuussa neljä nimekästä uutta vahvistusta, ja nyt on lujitettu myös taustoja uusien pelaajatarkkailijoiden kiinnityksillä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat (HS:n koko juttu luettavissa täältä).

HJK on jo palkannut kaksi ulkomaista kykyjenetsijää, ja vielä yksi on tulossa. Näillä toimenpiteillä myönnetään samalla, että pelaajatarkkailuosastolla on ollut merkittäviä puutteita.

– Totesimme, että meillä ei ollut pelaajien kartoittamiseen riittävää ydinosaamista. Siksi mietimme selkeätä pelaajatarkkailumallia, joka mahdollistaisi etupainotteisen ja pitkäjänteisen joukkueenrakentamisen. Uudella mallilla on tarkoitus tehostaa kokonaisuutta, HJK:n urheilu- ja kehityskohtaja Miika Takkula totesi Helsingin Sanomille.

Takkula kertoi, että aiemmin hänen, toimitusjohtaja Aki Riihilahden ja joukkueen päävalmentajan (viime kesään saakka Mika Lehkosuo ja sen jälkeen Toni Koskela) aikaa kului liikaa pelaajien kartoittamiseen. Tähän halutaan nyt muutos.

– Nyt pelaajatarkkailijamme siivilöivät ehdokkaita ja tuovat mahdolliset pelaajat minulle. Jos pelaajat eivät läpäise ensimmäistä vaihetta, emme tuhlaa aikaa, Takkula selvittää.

Jo palkatut scoutit ovat ranskalainen Simon Garnier ja venäläinen Pavel Naboištšikov. Garnier on toiminut aiemmin pariisilaisseura Red Star FC:n sekä MLS:n Columbus Crewn pelaajatarkkailijana. Garnier työskentelee HJK:lle Pariisista käsin, toiminta-alueenaan Länsi-Eurooppa.

Naboištšikovin taustat puolestaan ovat Lokomotiv Moskovan pelaajatarkkailuryhmässä. Hänen toiminta-alueenaan ovat Itä-Eurooppa ja Baltian maat. Lisäksi HJK aikoo palkata kolmannen kykyjenetsijän, jonka on määrä keskittyä Suomeen ja Pohjoismaihin.

Suomessa pelaajatarkkailuryhmiä ei ole tavattu nähdä, ja HJK:kin on aiemmin hankkinut pelaajatarkkailupalveluita ostopalveluina. Nyt se kiinnitti ensimmäisen kerran palkkalistoilleen omia pelaajatarkkailijoita. Tavoitteena on rakentaa laaja oma pelaajatietopankki.

– Pystymme pelaajatarkkailijoiden avulla kasvattamaan tietopankkiamme pelaajista. Jos meillä tulee tarve korvata jokin pelaaja, meiltä löytyy silloin tietopankistamme valmiiksi mahdollinen korvaaja, Takkula perustelee uutta aluevaltausta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.