Huuhkajien huoltajalegenda Gunnar Yliharju, 79, yllättyi kutsusta Linnan juhliin – näin tapaaminen sujui Sauli Niinistön kanssa

© Kuva: Juha Tamminen
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju vieraili tiistaina Huuhkajien torijuhlien yhteydessä studion haastateltavana.

79-vuotias huoltajalegenda nousi julkisuuteen viime viikolla, kun hän kertoi Ylen haastattelussa, että hän ”voisi tyytyväisin mielin lähteä tästä maailmasta”, mikäli EM-kisapaikka saataisiin saavutettua.

Loppu onkin historiaa, sillä Suomi kukisti perjantaina Liechtensteinin maalein 3-0, varmistaen samalla paikkansa ensi kesän arvokisoissa. Ottelun jälkeen Huuhkajien pelaajat kävivät halaamassa Yliharjua, mutta myös presidentti Sauli Niinistö yllätti entisen huoltajan ikimuistoisella tavalla.

– Tasavallan presidentti näki minut ja tuli heti tervehtimään. Sen jälkeen hän sanoi minulle, että tule tähän sisälle, että minulla on sinulle kirje. Sanoin sitten siihen, että aijaa, että sitä asiaa ei voi puhua, että on laitettu oikein paperille.

– En ymmärtänyt sen kirjeen sisältöä vasta ennen kuin vähän maamme-laulua, kun menin paikalleni istumaan kavereiden viereen, ja sanoin, että pitää katsoa, mitä tämä kirje sisältää. Sitten sieltä tulikin tällainen yllätys. Ymmärsin vasta myöhemmin, että sain sen jo ennen ottelua. Eli presidentti oli ilmeisesti ajatellut, että meni miten meni, niin pääsen kuitenkin paikalle. Se oli uskomaton yllätys, Yliharju kiitteli Nelosen tv-lähetyksessä.

”Gunu” lempinimellä tunnettu Yliharju on todellakin kutsunsa ansainnut. Hän toimi Suomen miesten ja nuorten maajoukkueissa huoltajana yli 1000:ssa ottelussa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!