Suomen jalkapallomaajoukkueiden huoltajana yli neljän vuosikymmenen ajan työskennellyt Gunnar Yliharju on ollut näkyvästi esillä Huuhkajien EM-juhlahumussa. Yliharjun tunteikas TV-haastattelu Ylen A-Studiossa Liechtenstein-ottelun alla kosketti lukuisia suomalaisia, ja perjantain ottelun jälkeen hän sai ansaittuja huomionosoituksia muun muassa Teemu Pukilta ja Tim Sparvilta.

79-vuotiaan Yliharjun viikko oli kaiken kaikkiaan hieno, sillä hän sai perjantaisen pelin alla kutsun itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle presidentinlinnaan. Kutsun ojensi Yliharjulle presidentti Sauli Niinistö omakätisesti.

– Satuin menemään sisälle stadionille samaan aikaan kuin Niinistö. Silloin hän pyysi minut sivuun ja ojensi kirjekuoren, Yliharju kertoo Ilta-Sanomille (IS:n koko juttu löytyy täältä).

- Tämä oli hieno ele, jota arvostan todella paljon.

Juha Kanerva

@KanervaJP
Postimies Pate on saanut kilpailijan. Postimies Sale joutuu jakamaan kutsut linnan juhliin itse, jotta väki saa tiedon taivaspaikastaan. "Gunu" Yliharju kuuluu valittujen joukkoon ja ansiosta. #Huuhkajat is.fi/huuhkajat/art-…
is.fi

Presidentti Niinistö yllätti kansan hurmanneen huoltajalegendan: kutsui Gunnarin, 79, linnan...

Jalkapallomaajoukkueiden pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju on saanut kutsun itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Yliharju tutustui Niinistöön jo vuosina 2009-2011. Niinistö toimi tuolloin Palloliiton puheenjohtajana ja oli joskus mukana A-maajoukkueen pelimatkoilla.

[readmore from=Yliharju-Gunnar]

- Minusta tuntui jo silloin, että meillä synkkasi aika hyvin, Yliharju toteaa.