Jesse Joronen saa uudeksi päävalmentajakseen Italian MM-kultasankarin

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen on saanut uuden esimiehen.

Jorosen, 26, edustama Brescia tiedotti sunnuntai-iltana erottaneensa toimestaan päävalmentajansa Eugenio Corinin.

Brescia oli hävinnyt samana iltana maalein 1-2 Hellas Veronalle. Ottelun tiimoilta puhuttiin kuitenkin ennen muuta Verona-fanien rasistisista huuteluista Brescian tähtipelaaja Mario Balotellia kohtaan.

Sarjanousija Brescia saavutti Corinin johdolla vain seitsemän pistettä kymmenestä sarjaottelustaan, ja majailee tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella.

49-vuotias Corini aloitti Brescian valmentajana syyskuussa 2018 ja nosti joukkueen takaisin Serie A:han. Hän on Brescian oma kasvatti, joka pelasi jonkin aikaa seurassa myös aikuisten tasolla. Pisimpään Corini pelasi kuitenkin Chievo Veronassa ja Palermossa, joita molempia hän myös valmensi ennen Brescia-pestiään.

Tiistaina Brescia kertoi palkanneensa Fabio Grosson uudeksi päävalmentajakseen.

Grosso, 42, voitti pelaajaurallaan mm. kahdesti Italian Serie A:n, kertaalleen Ranskan Ligue 1:n sekä Italian paidassa vuoden 2006 maailmanmestaruuden.

Hän pelasi Italian mestaruuteen päättyneessä MM-turnauksessa yhtä vaille jokaisessa ottelussa. Grosso onnistui maalinteossa välierässä Saksaa vastaan ja upotti loppuottelun rangaistuspotkukilpailussa Ranskaa vastaan Italian viimeisen pilkun sisään.

Pelaajauransa jälkeen Grosso on valmentanut Juventuksen alle 19-vuotiaiden joukkuetta sekä Baria ja Hellas Veronaa.