José Mourinho osaa palkkaneuvottelujen metkut – jättää lähes kaikki valmentajat palkkalistalla taakseen

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

José Mourinho valmensi Tottenhamia lauantaina ensimmäisen kerran, ja sai tuulettaa ensimmäisen kerran myös voittoa. The Special One palkattiin viime viikolla Spursiin korvaamaan potkut saanutta Mauricio Pochettinoa, ja kas kummaa, portugalilaisen kohdalla Tottenham-pomo Daniel Levyn kukkaron nyörit aukesivatkin oikein kunnolla.

Mourinho ansaitsee mediatietojen mukaan Tottenhamissa lähes kaksi kertaa suurempaa palkkaa kuin edeltäjänsä Pochettino. Samalla myös vaikkapa Mestarien liigan voittanut Jürgen Klopp saa tehdä yli kaksi vuotta töitä yltääkseen samaan ansiotasoon kuin Mourinho Tottenhamissa vuodessa.

Eri lähteiden mukaan Mourinholle maksetaan vuodessa 15 miljoonaa puntaa (n. 17,5 miljoonaa euroa). Pochettino sai tyytyä 8,5 miljoonan punnan vuosipalkkaan. Mourinhon tuntipalkka on 1 997 euroa – jos palkkaa lasketaan maksettavan vuorokauden jokaiselta tunnilta.

Mourinho loikkasi uuden sopimuksensa myötä tiettävästi valmentajien palkkatilaston kakkoseksi. Listan ykköspaikkaa pitää Manchester Cityn Pep Guardiola, joka ansaitsee vuodessa 5,5 miljoonaa euroa enemmän kuin Mourinho, eli 23 miljoonaa euroa.

Atlético Madridin keulakuva Diego Simeone on palkkalistan kolmas 15 miljoonalla eurolla. Listan neljäs ja viides Rafael Benitéz ja Fabio Cannavaro tekevät työtään Kiinassa, järjestyksessä Dalian Yifangin ja Guangzhou Evergranden kanssa.

Sijoilta 6-9 löytyy pelkkiä Euroopan suurseurojen luotseja, järjestyksessä Zinedine Zidane (Real Madrid, 12 milj. €), Antonio Conte (Internazionale, 11 milj. €), Thomas Tuchel (PSG, 9 milj. €) ja Ernesto Valverde (Barcelona, 9 milj. €). Liverpoolin Jürgen Klopp mahtuu kahdeksan miljoonan euron vuosiansioillaan niukin naukin TOP 10:een.

Lähteet: Transfermarkt ja Daily Mail

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!