Jos jäi Luis Silvalta Hongan pronssi- ja europaikkajuhlat juhlimatta, niin tuskinpa meksikolaisyhdysvaltalainen asiasta kovin katkera on. 30-vuotias Silva teki Hongalle tällä kaudella kolme maalia Veikkausliigassa, kunnes poistui Espoosta ja Suomesta elokuussa. Nyt hän on tuore MLS:n mestari.

Silva pelasi MLS:n runkosarjassa viidessä pelissä 196 minuuttia ja pudotuspeleissä yhdeksän. MLS Cupin eli sarjan loppuottelun hän seurasi kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä, mutta mestaruus maistui miehelle varmasti.

Toinenkin entinen Veikkausliiga-pelaaja mestarijoukkue Seattle Soundersin kokoonpanosta löytyy, ja paljon suuremmasta roolista. 28-vuotias Trinidad & Tobagon maajoukkuemies Joevin Jones pelasi loppuottelussa täydet minuutit, ja on ollut Soundersin avauskokoonpanossa suuren osan kaudesta.

Runkosarjassa Jones teki kaksi maalia, ja pudotuspeleissä hän alusti niitä kaksi. Kentän laidalla monella eri pelipaikalla pelaava Jones voi olla myös joidenkin suomalaisen futiksen ystävien muistissa, sillä hän pelasi kaudella 2014 kuusi ottelua Veikkausliigassa. Rooli HJK:ssa jäi pieneksi, mutta sittemmin kehitys on tehnyt Jonesista MLS:n vakiomiehen. Välillä hän kävi myös Saksan kakkosbundesliigan Darmstadtissa kahden kauden ajan.

Itse loppuottelu Seattle Soundersin ja Toronto FC:n välillä oli melko fyysinen. Tuomarilinja oli kuitenkin hyvin salliva. Vapaapotkuja ei kovin hevillä vihelletty ja varoituksia vielä vähemmän. Keltalappu nousi tuomarin taskusta kahdesti.

Pelin avaus- ja voittomaalin teki 57. minuutilla hollantilainen laitapuolustaja Kelvin Leerdam, jonka laukaus muutti onnekkaasti suuntaa Toronton puolustajasta. 2-0 oli komea maali. Seattle liikutti hyvin palloa ja lopulta vaihdosta tullut espanjalainen Victor Rodríguez ampui pallon 17 metristä taka-alanurkkaan. Tällöin peliä oli pelattu 76 minuuttia.

Perulaisen Raúl Ruidiazin hieno nosto maalivahdin yli 3-0:aan 90. minuutilla oli kosmetiikkaa, mutta ei maalinteko siihenkään jäänyt. Legendaarinen Jozy Altidore teki vielä lisäajalla loppunumeroiksi 3-1.

MLS:n mestaruus oli Seattle Soundersin toinen. Ensimmäisessä finaalissaan vuonna 2016 se kukisti juuri Toronto FC:n. Kaksikko on toisilleen hyvin tuttu, sillä vuonna 2017 Toronto otti Seattlesta MLS:n finaalissa revanssin. Nyt oli jälleen Seattlen vuoro, ja nyt ensimmäistä kertaa kotikentällään.