Kanerva vahvisti: Jesse Joronen saa näyttöpaikan – katso arvioitu avauskokoonpano Kreikka-peliin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi pelaa tänään, maanantaina, Kreikkaa vastaan EM-karsintojen päätösottelussa kello 21.45. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vahvisti Jesse Jorosen saavan pelivuoron Kreikkaa vastaan.

Kanerva kertoi jo aiemmin, että Suomen joukkueessa tullaan näkemään muutoksia. Maanantaina Kanerva paljasti Huuhkajien Facebook-lähetyksessä, että ykkösvahti Lukas Hradecky huilaa Kreikkaa vastaan, ja Serie A:ssa Brescian riveissä pelaava Joronen saa näyttöpaikan.

– Muutoksia on tulossa. Makupalana heitetään nyt se, että Jesse Joronen pelaa maalissa. Jätetään muut (muutokset) arvailujen varaan, Kanerva kertoi.

Joronen pelasi edellisen kerran A-maaottelun Ruotsia vastaan viime tammikuussa Qatarin leirillä. Silloin Joronen piti nollapelin, kun Suomi otti harjoitusottelussa voiton Ruotsista maalein 1-0. Edellinen kilpailullinen maaottelu Joroselta löytyy tasan vuoden takaa, kun Suomi hävisi Unkarille vieraissa 0-1 panoksettomassa Nations Leaguen ottelussa.

Muutoksia tulossa

SuomiFutis-sivusto arvioi, mitä muita muutoksia Kanerva tulee Kreikka-peliin tekemään. Luultavasti lepovuorossa on ainakin kapteeni Tim Sparv, joka on kärsinyt ennen maaottelutaukoa pohjevammasta.

Lisäksi varmuudella sivussa ovat Albin Granlund sekä Liechtensteinia vastaan voittomaalin tehnyt Jasse Tuominen. Pikahälytyksellä Kreikkaan lähti mukaan HJK:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Petteri Forsell, jolle vastuuta on luvassa.

Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki on pelannut todella paljon syksyn aikana, joten voisi kuvitella, että Kanerva antaa ykköstykilleen lepoa. Toppari Paulus Arajuuri kärsi myös ennen maaottelutaukoa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan tulleesta polvivammasta. Myös Arajuuri saattaa huilata Kreikkaa vastaan.

Fredrik Jensen on kärsinyt polvivaivoista, mutta mikäli mies vain on pelikunnossa, saatetaan hänet nähdä avauskokoonpanossa. Jos Jensen ei ole täydessä iskussa, hänen tilallaan nähtäneen Petteri Forsell.

Kreikka-pelillä on iso panos, sillä voitolla Suomi voi nousta EM-turnauksen lohkoarvonnassa kolmoskoriin. Näin ollen Kanerva haluaa varmasti laittaa Kreikka-peliin myös avainpelaajia kentälle, kuten Glen Kamaran, Robin Lodin, Joona Toivion sekä Jukka Raitalan.

Arvioitu avauskokoonpano

Maalivahti: Jesse Joronen
Puolustus: Jukka Raitala, Joona Toivio, Leo Väisänen, Juha Pirinen
Keskikenttä: Robin Lod, Glen Kamara, Joni Kauko, Simon Skrabb
Hyökkäys: Fredrik Jensen, Rasmus Karjalainen