Huomenna on se päivä. 15. marraskuuta 2019. Jos Suomi tuolloin kukistaa Liechtensteinin, juhlitaan maassamme historiallista ensimmäistä miesten arvokisapaikkaa jalkapallossa.

Palloliitto on lanseerannut karsintojen aikana teeman ”Sukupolvien Unelma”. Sanapari on jokaisen vähänkin varttuneemman helppo käsittää, sillä arvoturnauspaikasta on haaveiltu niin pitkään ja niin usein – ja yhtä usein unelma on karsintojen kuluessa myös särkynyt.

Mutta nyt ollaan lähellä. Ja se ilahduttaa luonnollisesti myös Mikael Forssellia, maajoukkuehistoriamme toiseksi parasta maalintekijää ja yhtä ”kultaisen sukupolven” keskeisimmistä jäsenistä.

Forssell kertoi tuntojaan Huuhkajien Twitter-tilille ladatussa videossa.

– Sanon mun vaimolle aina, että muista että, että mun ensirakkaus oli jalkapallo, Forssell toteaa videolla.

– Välillä tuntuu, että se on ihan sama, teenkö maalin puistopelissä vai Suomen maajoukkueessa. Ne on molemmat tosi tärkeitä, mutta se oli Portugalia vastaan silloin vuoden 2008 karsinnoissa periaatteessa yhden maalin päässä.

– Olisi itse saanut vähän paremman kosketuksen, tai olisi pitänyt itse vetää sillä hetkellä eikä syöttää.

Forssell viittaa edellisellä kommentillaan siihen, kuinka Suomi jäi 12 vuotta sitten EM-karsinnoissa vain kolmen pisteen päähän kisapaikasta. Karsintojen viimeinen ottelu Portugalissa päättyi 0-0 -tasapeliin, kun voitto olisi riittänyt Suomelle kisapaikkaan.

– Kyllä niitä on miettinyt jälkeenpäin, mutta ei millään katkeralla tavalla vaan todella positiivisella tavalla.

– Toivon, että nyky-Huuhkajat menee läpi ja toteuttaa siinä samalla meidän kaikkien suomalaisten unelman.

– Jos se tosiaan tapahtuu täällä, niin siis se fiilis, uskon että se tulee olemaan jotain ikimuistoista, tunnelmallinen video päättyy.