Suomalainen futiskansa odottaa jo kärsimättömänä Huuhkajien perjantaista Liechtenstein-ottelua, mutta sitä odotellessa hyviä tuloksia saadaan muualtakin. Keskiviikkona Minihuuhkajat eli Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue aloitti oman EM-karsintaturnauksessa Tanskassa komeasti, sillä Suomi kaatoi isäntämaan hienosti 2-1.

– Tulos oli kaiken kaikkiaan loistava. Siinä mielessä peli oli yksi tämän vuoden parhaista, maajoukkueen valmentaja Kai Nyyssönen iloitsi Palloliiton kotisivuilla.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Suomen U19-pojat ottivat maukkaan 2-1-voiton Tanskasta ja EM-kisapaikka on askeleen lähempänä. Ohessa voitonjuhlaa kuvina ja raporttia ottelusta löytyy palloliiton verkkosivuilta.
#Minihuuhkajat

Teemu Eskola

@ES_Cola
Nyt oli iso ryöstö! U19 Suomi voitti tärkeässä EM-karsinnan avauksessa Tanskan 2-1! Hienoa! #Minihuuhkajat

Suomen johtomaali syntyi, kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia. Maalista vastasi Hongan Arlind Sejdiu. Vajaa vartti ennen pelin loppua Tanskan verkko heilui taas. Nyt asialla oli SJK:n duo. Vähän aikaisemmin kentälle tullut Maximo Tolonen alusti vapaapotkun jälkitilanteesta ja Jeremiah Streng piti huolen lopusta.

Tanskan Frederik Franck Winther kavensi hieman ennen loppua kulmapotkusta, mutta Suomi sai lopussa tuulettaa voittoaan.

– Ei tämä missään nimessä helppo peli ollut. Ensimmäisen puolituntisen olimme vaikeuksissa, mutta sitten pääsimme paremmin peliin mukaan, Nyyssönen totesi.

Seuraavassa ottelussaan lauantaina Suomi kohtaa Ranskan, joka voitti avausottelussaan Färsaaret 5-0.

Lohkosta etenee jatkoon kaksi parasta. Myös parhaalle lohkokolmoselle aukeaa paikka 28 maan jatkokarsintavaiheessa. Itse lopputurnaukseen karsintojen kautta pääsee vain seitsemän joukkuetta. EM-kisat pelataan Pohjois-Irlannissa ensi kesänä.

Suomi-Tanska 2-1 (0-0)
51. min 1-0 Arlind Sejdiu
77. min 2-0 Jeremiah Streng
87. min 2-1 Frederik Franck Winther