MTV: Huuhkajien alkuvuoden debytantti pohtii maajoukkueen vaihtamista – Kanerva: ”Tämä on aina pelaajasta kiinni”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tammikuussa Huuhkajissa debytoinut laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen harkitsee edustavansa jatkossa maajoukkuetasolla Yhdysvaltoja, kertoo Suomen päävalmentaja Markku Kanerva MTV Urheilulle.

Hämäläinen, 22, on syntynyt ja varttunut Yhdysvalloissa, mutta hänellä on suomalainen isä ja hän on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa. Viime tammikuussa Hämäläinen debytoi myös Suomen A-maajoukkueessa, kun hän pelasi Huuhkajien kanssa harjoitusottelussa Viroa vastaan.

Hän edustaa seuratasolla Englannin Mestaruussarjassa pelaavaa Queens Park Rangerissa, mutta pelaa tämän kauden ajan lainasopimuksella Skotlannin pääsarjan Kilmarnockissa, jossa hän on esiintynyt edukseen.

Hämäläinen kutsuttiin mukaan Yhdysvaltojen alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka voitti syyskuussa suljettujen ovien takana Japanin 2-0, mutta hän ei ollut ottelussa kokoonpanossa mukana.

– Hän on pyytänyt lupaa siirtää paperit jenkkeihin, kommentoi Huuhkajien päävalmentaja Kanerva MTV Urheilulle.

– Tämä on aina pelaajasta kiinni. Hänen täytyy osoittaa halunsa edustaa mitä maata haluakaan. Kun hän haluaa jalkapallokansalaisuutta vaihtaa, se viittaa minun käsittääkseni siihen, että hän haluaisi jenkkeihin.

– Edelleen odotan sitä, että hän mahdollisesti voisi soittaa, mikä hänen asemansa on, onko häntä mietitty ja näin poispäin. Tällä hetkellä ei ole hirveää tarvetta ollut ottaa häntä yhtäkkiä tähän ryhmään mukaan.

– On hieno asia, että hän on saanut [Kilmarnockissa] vastuuta ja peliaikaa. Toivottavasti hän peruisi päätöksensä ja olisi valmis edustamaan Suomea.

MTV:n tietojen mukaan Hämäläinen ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!