Napolilta ankarat sanktiot pelaajilleen – yhteissakkosumma 2,5 miljoonaa euroa

© Kuva: Getty Images

Napolin kausi ei ole edennyt suunnitelmien mukaan. Serie A:ssa joukkue on seitsemäs, 15 pisteen päässä kärjestä, mutta Mestarien liigassa jatkopaikka on sentään heltiämässä.

Kerroimme marraskuun alussa siitä, kuinka Napolin joukkue niskoitteli seurajohtoa vastaan. Seurapomo Aurelio de Laurentiis oli määrännyt pelaajat jäämään harjoituskeskukseen useaksi päiväksi joukkueen jäätyä tasapeliin Red Bull Salzburgia vastaan. Pelaajat eivät kuitenkaan noudattaneet määräystä, vaan lähtivät koteihinsa.

Nyt Sport kertoo Napolin määränneen pelaajiensa rangaistuksista. Pelaajia on rangaistu erisuuruisin sakoin, mutta kunkin sanktion kohdalla puhutaan 25-50 prosentin osuudesta kuukauden bruttopalkasta. Suurimman rangaistuksen sai brasilialainen Allan, jolle mätkäistiin 200 000 euron sakot. Allan oli tiettävästi lähellä fyysistä yhteenottoa De Laurentiisin pojan kanssa.

Pelaajien saamien sakkojen yhteissumma on noin 2,5 miljoonaa euroa. Vielä ei ole varmaa, määräytyvätkö sakot myös maksuun, sillä sen oikeudellisuudesta päättää sarjan kurinpitokomitea.

Napoli on pelannut Serie A:ssa nyt viisi perättäistä voitotonta ottelua. Valmentaja Carlo Ancelottin asema on kaikkea muuta kuin vakaa. Mediassa spekuloidaankin jo konkarin korvaamisella. Mahdollisina seuraajaehdokkaina on mainittu Luciano SpallettiMassimiliano Allegri ja Gennaro Gattuso.