Norjan ihmepoika teki jälleen historiaa – maalitahti ei kerta kaikkiaan hyydy

© Kuva: Getty Images

Vaikka Erling Braut Håland saikin luopua Mestarien liigan viidennellä kierroksella maalipörssin ykköspaikastaan Bayern Münchenin Robert Lewandowskin neljän maalin illan myötä, sai nuori norjalainen silti verkot heilumaan. Håland aloitti keskiviikon vieraspelin Genkiä vastaan vaihdossa, ja tuli kentälle vasta 62 minuutin pelin jälkeen. Noin puolessa tunnissa Håland ehti kuitenkin sekä tehdä että syöttää yhden maalin.

Håland on nyt tehnyt vähintään yhden maalin kaikissa viidessä ensimmäisessä Mestaren liigan ottelussaan. Hän liittyi näin hyvin harvinaiseen joukkoon, sillä aiemmin samassa tempussa ovat onnistuneet vain Alessandro del Piero ja Diego Costa.

Samalla Håland on ensimmäinen ja ainoa juniori-ikäinen pelaaja, joka on maalannut Mestarien liigassa viidessä ottelussa peräkkäin. Håland sai jo Mestarien liiga -maalien määrässä kiinni muun muassa Eden Hazardin, vaikka on pelannut aloituskokoonpanossa vasta neljästi. Hazard on pelannut Mestarien liigassa 49 peliä.

Håland teki Genkin verkkoon toisenkin maalin, mutta suomalaistuomari Mattias Gestranius hylkäsi osuman VAR-varmistuksen jälkeen. Gestranius näki aivan oikein eteläkorealaisen Hwang Hee-Chanin rikkoneen Genkin puolustajaa rangaistusalueen rajalla. Suomen Jere Uronen ei ottelussa pelannut loukkaantumisen vuoksi.

Peli päättyi Red Bull Salzburgin 4-1 -vierasvoittoon, ja maalintekijätilasto laulaa sinfoniaa jalkapallon levinneisyydelle ja kansainvälistymiselle. Vieraiden maalintekijät kun tulivat Sambiasta (Patson Daka), Japanista (Takumi Minamino), Etelä-Koreasta (Hee-Chan) ja Norjasta (Håland), ja isäntien ainokaisen teki Tansaniasta kotoisin oleva pelaaja (Mbwana Samata). Kaikkiaan kentällä nähtiin pelaajia 16 eri maasta.

Hålandin tehoja tullaan tarvitsemaan myös päätöskierroksella 10. joulukuuta. Salzburgille riittää pudotuspeleihin vain voitto Liverpoolista. Muussa tapauksessa Hålandin Mestarien liiga -pelit ovat tältä kaudelta pelatut.