Bayern Münchenin puolalaishyökkääjä Robert Lewandowski oli tiistaina hurjalla pelipäällä.

Lewandowskista, 31, tuli nopeiten neljä maalia yhdessä Mestarien liigan pelissä tehnyt pelaaja, kun Bayern kuritti Belgradin Punaista tähteä vieraskentällä murskalukemin 6-0.

Bayern lähti tauolle 1-0-johdossa Leon Goretzkan maalin turvin, ja Lewandowski laittoi ryminäksi heti toisen jakson alussa. Puolalaistähti tarvitsi vain 14 minuuttia ja 31 sekuntia neljän maalin tekemiseen, mikä on Mestarien liigan uusi ennätys. Loppulukemat viimeisteli Corentin Tolisso.

OptaJean

@OptaJean
14 - Robert Lewandowski has scored in 14 minutes & 31 seconds the fastest ever quadruple in the history of the Champions League. Cyborg 🤖. @FCBayern

Lewandowski ja Barcelonan Lionel Messi ovat Mestarien liigan historian (1992-) ainoat pelaajat, jotka ovat onnistuneet tekemään Mestarien liigassa neljä maalia yhdessä pelissä useammin kuin kerran. Lewandowski onnistui tempussa myös kaudella 2012-13, kun hän voitti entisen seuransa Borussia Dortmundin kanssa Real Madridin 4-0.

Messin edellinen neljän maalin ilta oli huhtikuussa 2010 Arsenalia vastaan, mutta hän on myös Luiz Adrianon lisäksi ainoa pelaaja, joka on pystynyt tekemään viisi maalia yhdessä Mestarien liigan pelissä.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Robert Lewandowski is only the second player to have scored 4+ goals in a Champions League game on more than one occasion, along with Lionel Messi. Phenomenal.

Lewandowski ei kuitenkaan ole ensimmäinen Bayernin pelaaja, joka on tällä kaudella iskenyt Mestarien liigassa neljä osumaa. Serge Gnabry osui neljästi Tottenhamia vastaan lokakuun alussa Bayernin voittaessa 7-1.

Kyseessä oli Lewandowskin uran kolmas hattutemppu Mestarien liigassa. Häntä useammin hattuja on heitelty vain Messille ja Juventuksen Cristiano Ronaldolle, jotka ovat kummatkin tehneet kahdeksan hattutemppua Mestarien liigassa.

Puolalaiskärki on pitänyt yllä kovaa maalitahtia tällä kaudella. Hän on pelannut 20 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 27 osumaa. Lewandowski vitsaili tiistain ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa, että hän ei osaa lopettaa.

– Minun on tunnustettava… Olen koukussa maalien tekemiseen, kirjoitti Lewandowski Twitter-tililleen.

Robert Lewandowski

@lewy_official
I have to confess....I am addicted to scoring goals 😁⚽⚽⚽⚽ @FCBayern

Sky Sportsin haastattelussa puolalaistykki painotti joukkuepelaamisen tärkeyttä.

– Tärkeintä on, että pelasimme hyvin puolustus- ja hyökkäysuuntaan. Meillä on hauskaa riippumatta siitä, kuka on kentällä, ja me seuraamme suunnitelmaamme.

– Olisin onnellinen, jos en tekisi maalia, mutta me voittaisimme.

Bayern oli varmistanut jatkopaikkansa lohkovaiheesta jo aiemmin tässä kuussa. Müncheniläisseura on nyt pelannut neljä ottelua väliaikaisvalmentajanasa Hans-Dieter Flickin alaisuudessa tehden noissa peleissä yhteensä 16 maalia ja päästäen nolla. Yksikään Bayernin valmentaja ei ole aloittanut pestissä paremmin.

Lähteet: Opta, Goal