Hollantilaisseura Ajaxin kapteeni Dusan Tadic ei hyväksy tiistain Mestarien liigan ottelun tapahtumia. Erotuomaritoimintaan tyytymätön Tadic oli kitkerällä päällä Chelseaa vastaan 4-4-lukemiin Stamford Bridgella päättyneen ottelun jälkeen.

Ärtymys on ymmärrettävää, sillä Ajax menetti kolmen maalin johtonsa ja jäi tasapeliin.

Ajax johti vielä tunnin kohdalla peliä jo 4-1-lukemin. Kun Cesar Azpiliqueta kavensi pelin 2-4:ään 63. minuutilla, alkoi pian sen jälkeen hyvin erikoinen tapahtumasarja.

68. minuutilla peli alkoi kääntyä isäntien eduksi. Jo avausjaksolla ensimmäisen varoituksensa saanut Daley Blind rikkoi Tammy Abrahamia, mutta peli jatkui erotuomari Gianluca Rocchin antaman hyötynäkökulman vuoksi.

Pallo pomppi pian sen jälkeen lopulta Callum Hudson-Odoille, joka laukoi laidaltaan kohti maalia. Ajaxin Joel Veltman pysäytti pallon kädellään rangaistusalueen sisällä ja Chelsea sai jo toisen rangaistuspotkunsa ottelussa.

Rocchi antoi vihellyksensä jälkeen varoitukset niin Blindille kuin Veltanille, jotka lensivät toisten keltaisten korttiensa myötä suihkuun. Näin ollen Ajax joutui pelaamaan loppupelin eli reilut 20 minuuttia yhdeksän miehen voimin.

Jorginho viimeisteli pilkulta Chelsean kolmannen maalin, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Reece James tasoitti pelin 4-4:ään. Ajax oli saanut jääkylmää vettä niskaansa vain reilussa kymmenessä minuutissa.

Erotuomari Rocchin ratkaisu tuntui kirvelevän erityisesti Tadicia Ajaxin leirissä.

– Meidän pitäisi puhua vain pelistä, koska johdimme 4-1 ja kaikki oli hallinnassa. Sitten yksi mies varastaa kaiken meiltä, Tadic tylytti Daily Mailin mukaan.

– Tämä on suuri pettymys. Meidän pitäisi puhua siitä, miten Ajax pelasi kivaa jalkapalloa. Mutta emme pysty siihen, koska yksi mies tuli ja varasti kaiken.

Tadic ei voi ymmärtää, miksi Rocchi jakoi Ajaxille kaksi punaista korttia ja tuomitsi Chelsealle samassa tilanteessa vielä rangaistuspotkun Veltmanin käsivirheen seurauksena.

– Näimme tilanteen. Daley Blind rikkoi, mutta ei se ole toisen kortin paikka Daley Blindille. Eikä se ole toisen keltaisen kortin paikka Joel Veltamanille. Eikä se ole pilkku, Tadic väitti.

– En ole koskaan elämässäni nähnyt kolmoisrangaistusta. Mutta kaikki alkoi Daley Blindiin kohdistuneesta rikkeestä. Christian Pulisic taklasi hänet, mutta sitten, niin. Tämä on iso pettymys, koska en pidä tekosyiden keksimisestä.

Mestarien liigan H-lohko on nyt huippumielenkiintoisessa tilanteessa, sillä lohkoa johtava Ajax, toisena oleva Chelsea ja kolmantena majaileva Valencia ovat jokainen seitsemässä pisteessä neljän pelatun ottelun jälkeen.