Pitkän päivätyön suomalaisessa jalkapallossa tehnyt Jari-Pekka Keurulainen palkittiin Captain’s Ball -palkinnolla: ”Tänä vuonna haaveet toteutuivat”

© Kuva: Getty Images

Torstaina valittiin Helsingissä suomalaisen jalkapallon parhaita Captain’s Ball -gaalassa. Vuoden 2019 Captain’s Ball meni A-maajoukkueen fysioterapeutti Jari-Pekka Keurulainen.

Keurulainen on tehnyt pitkän päivätyön suomalaisessa jalkapallossa. Keurulainen valmensi HJK:n vuonna 1992 Suomen mestariksi. Viime vuosina Keurulainen on työskennellyt Huuhkajien valmennustiimissä. Keurulaisen viimeisin upea meriitti oli tietysti Huuhkajien EM-kisapaikka.

– Kiitos, en tiedä mitä sanoisin. Kiitos kaikille, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä. Heitä on lukematon määrä. Tänä vuonna haaveet toteutuivat. Se on vain jotenkin uskomatonta, että tämä on totta. Ihmiset ovat olleet kaikkialla älyttömän onnellisia ja minusta tuntuu, että me ansaitsemme sen, Keurulainen puhui kiitospuheessaan.

Keurulainen on myös mies Huuhkajien erikoisen tuuletuksen takana. Suomen pelaajat ovat pariin otteeseen kerääntyneet isoon rinkiin maalin jälkeen ja nostaneet kädet ilmaan. Liike on tunnettu nimellä ”japanilainen”.

Captain’s Ball on Palloliiton ja liigan erikoispalkinto erityisen positiivisesta ja merkittävästä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon Keurulaiselle ojensi Jari Litmanen.

Vuoden naispelaajaksi valittiin Paris FC:n ja Helmareiden Linda Sällström, joka sai sata maajoukkueottelua kasaan hiljattain. Sällströmistä tuli myös hiljattain naisten maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Sällströmin koko ura oli vielä katkolla muutama vuosi sitten, kun hän kärsi vaikeista loukkaantumisista.

Tromsø IL:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Onni Valakari valittiin Vuoden U21-pelaajana. Valakari on tällä kaudella saanut hyvin vastuuta Tromsøssä, ja hän on ollut isossa roolissa Pikkuhuuhkajissa.

Veikkausliigan Vuoden pelaajaksi valittiin FC Interin Filip Valencic. Naisten liigan Vuoden pelaaja -palkinto meni HJK:n Jutta Rantalalle.

Juho Hirvonen, Helsinki