Torstai oli tunteellinen päivä Markus Rosenbergille. Ruotsalaisjätti Malmö FF:n kapteeni pelasi seuran riveissä viimeisen ottelunsa Eurooppa-liigan kamppailussa Kiovan Dynamoa vastaan.

Jo ennen ottelua oli huomattavissa, mitä Rosenberg merkitsee Malmön kannattajille. Kannattajapääty oli räätälöinyt seuralegendan kunniaksi tifon, jossa koreili vakuuttavan kokoinen ja ylväs kuva Rosenbergista.

Optus Sport

@OptusSport
This is why we love football ❤️

Markus Rosenberg has spent over 20 years at Malmo 🤝

It's his final EVER game for the club 👏

He scores a winner in the 96th minute ⏱

Limbs, scenes and everything else 🎉

#EuropaLeague #OptusSport

Rosenbergilla oli iso työ pidättää tunteitaan katsellessaan kannattajien huikeaa kunnianosoitusta ennen ottelun alkua.

– Näin naamani, ja sitten se (kyyneleet) repesi. Sen jälkeen en enää pystynyt katsomaan sitä, Rosenberg sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

37-vuotiaan Rosenbergin jäähyväisottelu ei olisi voinut juuri paremmin häneltä sujua. Ruotsalainen teki kaksi maalia, kun Malmö kukisti Dynamon 4-3.

Erityisen makeaksi pelin kotijoukkueelle ja Rosenbergille teki se, että voittomaali syntyi vasta pelin kuudennella lisäaikaminuutilla. Ja kyllä, juuri Rosenbergin toimesta.

Voittomaali oli näyttävä rysä. Jo Inge Berget keskitti laadukkaasti oikealta laidalta Rosenbergille, joka ohjasi matalalla olleen pallon taidokkaasti takanurkkaan yhdellä kosketuksella.

Maalinsa jälkeen ikinonnellinen kapteeni ryntäsi kohti päätykatsomoa ja ampautui kotijoukkueen kannattajien syleilyyn. Hetkestä saattoi aistia, miten paljon kyseinen maali merkitsi niin kipparille kuin kannattajille.

Malmölle pisteet olivat elintärkeät Eurooppa-liigan pudotuspelien jatkopaikkaa ajatellen. Voitolla se nousi toiseksi B-alkulohkossa ja kiri eron Dynamoon kahteen pisteeseen. Malmöllä on yhä sauma jopa lohkovoittoon, jos se kukistaa pisteen edellä olevan FC Kööpenhaminan vieraskentällä joulukuun 12. päivä.